книги

Предстоящи заглавия на издателство "Дамян Яков" през 2021 г.

Снимка: Издателство "Дамян Яков"

Споделяме някои от най-очакваните заглавия, които издателство "Дамян Яков" предстои да издаде през 2021 г. Очакваме забележителни детски книги, както класически, така и от съвременни майстори на словото и илюстрацията.

Сигурно и вие очаквате с нетърпение последната книга от Джим Ал-Халили, чиято световна премиера беше през 2020 г. Ето какво предстои:

The World According to Physics от Джим Ал-Халили

The World According to Physics е най-новата книга на Джим Ал-Халили, издадена през 2020 г. от Принстънския университет.

Представяйки дори най-загадъчните научни идеи по достъпен и завладяващ начин, тази проницателна книга разкрива защо физиката има значение и призовава читателя да изживее търсенето на истината за света около нас като истинско интелектуално приключение.

Превод: Владимир Германов

Научен редактор: д-р Владимир Божилов

52-етажната къща на дърво от Анди Грифитс и Тери Дентън

Невероятната, непрекъснато разширяваща се къща на дърво на Анди и Тери вече има 13 нови етажа, на които можеш да попаднеш в стаята за разбиване на дини, да поиграеш на "змии и стълби" в естествен размер, да постреляш с установката за изстрелване на моркови с ракетно задвижване, да посетиш Академията за обучение на охлюви нинджи или хайтек детективската агенция, защото те трябва да решат голямата загадка – къде е г-н Дебелонос?

Превод: Светлана Комогорова – Комата

Още от Маури Кунас

Крал Артур, Свръхестественото и Ваканцията на Дядо Коледа са новите 3 богато илюстрираните и забавно разказани истории от финландския вълшебник Маури Кунас.

Превод: Росица Цветанова

Мисъл на деня