Светлозар Желев: "За бавното живеене и насладата от живота"

  • Сподели:
Светлозар Желев: "За бавното живеене и насладата от живота"

"За бавното живеене и насладата от живота" от издателство "Колибри"

"За бавното живеене и насладата от живота" е многолика колекция от истории, подписани от 22 личности - умни, талантливи, обичащи. Ако нещо ги обединява, това е вкусът към живота, или изкуството да се наслаждават истински, пълнокръвно и докрай на съприкосновението си с любими хора и занимания.

Със свои текстове в сборника присъстват: Радослав Бимбалов, Христо Блажев, Роси Георгиева, Георги Господинов, Дамян Дамянов, Любен Дилов-син, Иво Иванов, Капка Касабова, Марина Кузманова – Мамма, Димитър Павлов, Александрина Пендачанска, Веселин Савов, Ирина Тенчева, Георги Тошев, Гергана Турийска, Петя Щифлер, Неделя Щонова, Ивайло Александров, Адриана Гюзелева, Биляна Димова, Бела Чолакова.

За автора

Светлозар Желев едва ли се нуждае от представяне. Книгите са негова съдба, а преди 22 години се превръщат в негова професия. Работил е като книжар, редактор и издател.

Бил е радиоводещ, телевизионен водещ и редактор на предаване за книги по БНТ, главен редактор на GRANTA, редактор на секция "Литература" в "АРТизанин". Директор е на Националния център за книгата и Литературен клуб "Перото" в НДК, преподава в СУ.

"В тази книга има много от мен – текстове, които съм писал през годините, мисли, които съм споделял. Има интервюта, в които казвам какво ме вълнува. Има текстове от мои приятели, които специално поканих да се включат в това пътешествие.

Много от тях познавате в различните им битности, други пък вероятно ще чуете и прочетете за първи път, но от всеки един има много какво да научим. Те имаха пълната свобода на изразяване, сами да изберат формата, стила, жанра, езика, с които да споделят нещо от себе си. Най-важното от всичко е тяхната неподправена искреност."

Откъс