Виктория Шуаб: "Нашият мрачен дует"

  • Сподели:
Виктория Шуаб: "Нашият мрачен дует"

"Нашият мрачен дует" от издателство "Емас"

С "Нашият мрачен дует" Виктория Шуаб ни връща в познатия от "Тази свирепа песен" мрачен свят, където насилието ражда истински чудовища, и довежда до край историята на наследниците на град Искреност.

Изминали са шест месеца от последната среща на Кейт Харкър и Огъст Флин. Сега тя опитва да изгради за себе си нов живот в нов град, а той се старае да изпълнява отредената му роля и да продължи започнатото от баща си.

Съдбата на Кейт е да залавя чудовища и е дяволски добра в това. Само че тези умения изобщо не ѝ помагат да избяга от собствените си демони, колкото и да се мъчи да започне начисто.

Огъст пък винаги е мечтал да живее като човек, но за него има по-важна мисия, която трябва да преследва на всяка цена – да предотврати появата на нови чудовища и да пази южната част на града от вече съществуващите.

Обаче из сенките се е пръкнало ново същество, черпещо сила от хаоса и от мрака в човешката природа. Кейт тръгва по следите му и е подмамена обратно в Искреност.

Единственият начин да го надвие е да позволи на чудовищата у нея да излязат на повърхността... Но възможно ли е да се върне назад след това? И кое всъщност е по-страшното – да се сблъскаш с чудовищата, които бродят по света, или с тези, които носиш вътре в себе си?

Превод: Елена Павлова

За автора

Виктория "В. Е." Шуаб е една от най-нашумелите фентъзи писателки в света и името ѝ често се настанява в класациите на "Ню Йорк Таймс", "Ю Ес Ей Тудей", "Инди"... В медиите я сравняват с Нийл Геймън по размах на въображението и заради таланта ѝ да създава толкова различни по стил и усещане светове.

Книгите ѝ са преведени на над дузина езика и някои от тях са напът да стигнат и до малкия, и до големия екран, включително вече известната в България трилогия "Цветовете на магията".