Грешки, които ви състаряват без време

  • Сподели:
Грешки, които ви състаряват без време

Използването на неправилни нюанси козметика, спирането на всякакви физически дейности, носене на неподходящо бельо и много други грешки могат да добавят още години към възрастта ви и да ви състарят драстично.

1. Не тренирате

Упражненията са изключително необходими за здравето. Те могат да предотвратят появата на заболявания като диабет, наддаване на тегло, сърдечни заболявания или деменция. Ако сте фен на спорта, това е страхотно. Но ако не, тогава то трябва да се насилите малко и се запишете на плуване, йога или да си вземете карта за фитнеса.

2. Затъвате в рутина и се занемарявате

Повечето жени продължават да извършват същите действия, които са извършвали в продължение на много години. Без значение обаче дали ще сте у дома, на пазар или в офиса - важно е да носите дрехи, които ще ви карат да се чувствате уверена

3. Не обръщате внимание на сърцето

Не чакайте забележими проблеми със сърцето. То се нуждае от специално внимание. Високото кръвно налягане или хипертония се появяват при хора на възраст около 50 години, дори и при тези, които преди това нямат признаци на тези заболявания. Ето защо, дори да не забележите някакви промени или симптоми, е важно винаги да имате информация за показателите за кръвното налягане, холестерола и кръвната захар.

4. Липса на сън

Изчезнали са дните, когато сте успели да останете будни цяла нощ и след това да работите с лъчезарен тен и да имате летяща походка, въпреки липсата на здрав сън. Отсъствието му води до висок риск от диабет, преумора и бръчки!

5. Дължина на косата

Смятате ли, че е необходимо да подрежете шикозната си коса веднага щом стигнете 50? Не, не е така. Вие грешите. Жените на средна възраст не трябва да се придържат към "правилата" за косата. Прическата зависи от много аспекти: телосложението, височина, начина на живот и състояние на косата. Изберете прическа и цвят, които ще подчертаят красотата и положителните ви качества.

6. Пренебрегвате грижите за зъбите

Можете да се опитате да се грижите за лицето или косата си, но не забравяйте за усмивката. Зъбното здраве е тясно свързано с цялостното здраве, а заболяванията на венците могат да доведат до сърдечни проблеми. Ето защо редовно посещавайте зъболекаря. А кой не се запленява от една перфектна усмивка и два реда бели зъби?

7. Носите неправилно сутиен

С възрастта женското тяло се променя. Кожата може да виси и да не бъде същата като при 20-30 години. Много жени все още продължават да носят едни и същи размери и марки бельо, които са носели в ранна възраст, без да отчитат факта, че тялото се променя с възрастта. Правилното бельо може да помогне да се скрият недостатъците, така че си струва да се харчат финанси за ново.

8. Скучен сексуален живот

Хората са свикнали да мислят, че сексът е необходим само за младите момичета, а за жени в средна възраст вече не. Но според изследванията, жените над 50-годишна възраст може да имат най-хубавия секс в живота. За голям брой жени - това е възрастта, когато за първи път получават истинско удоволствие да правят секс.

Източник: jenata.blitz.bg