High Bio: Козметика от градината и хладилника

  • Сподели:
High Bio: Козметика от градината и хладилника

Ето как да използвате различни хранителни продукти, за да подобрите състоянието на кожата си:

Магданозът и глухарчето не са само за салата, а копривата е полезна не само в отвара или в супа... Имаме си изпробвани рецепти с треви, плодове и зеленчуци, както и някои други хранителни продукти, които служат за различни козметични цели. При това – с доказан успех!

Червенина на лицето се премахва с магданозена вода. Накиснете една връзка магданоз цяла нощ в преварена или чиста дъждовна вода и с нея обтривайте лицето.

Суха кожа се овлажнява с ментова вода – 1 с. л. нарязани листенца от мента се попарват с чаша вряща вода, киснат 30 минути и се прецежда. Идеалният хидратант!

Чувствителна суха кожа се успокоява със смес от равни части мед, пюрирана кайсия и розова вода.

Брадавици се премахват, като се мажат 4-5 пъти дневно с пресен сок от стъбло на глухарче, прясно срязан картоф, чесън или резен домат, поръсен със счукан аспирин.

Почистване на кожата с лосион от магданоз – китка магданоз се залива с 500 мл вряла вода и се оставя да кисне 1 час.

Освежаване на лицето с маска от 1 с. л. кисело мляко или лимонов сок, размесен с 1 ч. л. мед. Нанася се сутрин преди измиване на лицето и след 15 мин. се премахва с хладка вода.

Против бръчки действа маска от 1 с. л. извара и 1 с. л. мед, разбити на пяна.

Торбички под очите се премахват със сок от сурови картофи.

Подсилване на скалпа – обливайте косата с настойка от 1 с.л. стрити листа от бреза или от коприва - заливат се с чаша вряла вода, оставя се да изстине и се прецежда.