Как да се преборим с пигментните петна по лицето?

  • Сподели:
Как да се преборим с пигментните петна по лицето?

Едва ли има дама, която да не иска да се справи с тъмните (пигментни) петна по лицето си. Цветът на кожата се дължи на наличието на различни пигменти, най-важният от които е меланинът. Неговото наднормено повишаване предизвиква образуването на пигментни петна по кожата на лицето, които са сериозен естетичен проблем.

Причините за появата им могат да бъдат най-различни - липса на витамини в храната, при изгаряне от слънце или солариум, след бременност, при хронични вътрешни заболявания и др.

Пигментните петна често изпъкват над повърхността на кожата, тъй като при появата им се удебелява роговият слой. Чудесна профилактика е консумацията на храни, богати на витамините С и РР (магданоз, зеле, домати, боровинка, шипка, патладжан, картофи, фасул, кайсии, вишни и праскови).

Съществуват три типа пигментни петна, които се различават по степен на развитие:

1. Зараждащи се тъмни петна

Появяват се при увеличено производство на меланин. Все още не са видими на повърхността на кожата, но правят тена неравен и мътен.

2. Видими тъмни петна

Излишъкът в производството и трансфера на меланин към кератиноцитите, както и забавеното клетъчно обновяване водят до натрупване на меланин в епидермиса и оттам до образуване на видими тъмни петна по повърхността на кожата.

3. Упорити тъмни петна

Меланоцитите се отлагат в гънките на дермо-епидермалната граница (ДЕГ). Създават се меланинови струпвания в дълбочина, които са видими и на повърхността на кожата. Тъмните петна са по-многобройни, по-тъмни и по-трудни за достигане и премахване.

Вдъхновени от последните достижения в естетическите терапии, комбиниращи LED светлина и пилинг, Лаборатории LIERAC създават формулата Lumilogie - експертно решение за премахването на тъмните петна във всеки етап на тяхното развитие.

Активни съставки в основата на Lumilogie:

Действие срещу зараждащите се тъмни петна

Хексил R.: използвана повече от 80 години в хранителната индустрия, за да опазва плодовете от потъмняване, тази активна съставка си е спечелила име и в борбата с тъмните петна. Хексил R. се е доказала като най-ефективната съставка за контрол над производството на меланин, като действието й пречи на тирозиназата и пероксидазата, два ключови ензима в меланогенезата.

Действие срещу видимите тъмни петна

Пясъчна лилия: това крайбрежно растение, което вирее в песъчливи почви, възпрепятства производството на меланин, а също така и трансфера му към клетките, като скъсява дължината на меланоцитните дендрити.

Действие срещу упоритите тъмни петна

Екстракт от живовляк: многогодишно растение, използвано още от древността като лек против главоболие и антидот, живовлякът реструктурира ДЕГ чрез стимулация на синтеза на поддържащи протеини като колаген, еластин и ламинин и така противодейства на установяването на меланоцити в гънките на ДЕГ.

Lumilogie е подходящ за жените, които търсят интензивна терапия срещу тъмните петна и тези, които искат допълнителна терапия, която да комбинират с медицинско лечение на тъмните петна.

Как да се преборим с пигментните петна по лицето?

Lumilogie предлага 24-часова корекция на пигментните петна 

Как да се преборим с пигментните петна по лицето?

Специфични съставки

Дневна грижа: превантивно действие - концентрат, комбиниращ антиоксидантното действие на витамин Е и озаряващия ефект на витамин В3

Нощна грижа: пилинг действие - концентрат на пилинг съставки, съдържащи 7 хидрокси киселини: гликолова, салицилова, млечна, пирогроздена (от бели цветя), лимонена, ябълчена и винена киселина

Активни текстури

През деня кожата е разкрасена с дневния флуид, който прикрива тъмните петна с помощта на микро-седефени частици и така създава оптически ефект за съвършена кожа. През нощта епидермисът е обгърнат с нежен гел-балсам, който попива бързо, за да остави приятно усещане за свежест и да направи кожата незабавно по-гладка.

Аромат

Текстурите оставят върху кожата свеж флорален аромат с цитрусови нотки, комбинирани с палисандър, магнолия и бял мускус.

Употреба

Всяка сутрин нанасяйте дневния концентрат върху цялото лице, като избягвате зоната около очите. Може да използвате самостоятелно или като серум преди крема. Вечерта нанесете от нощния концентрат върху цялото лице, като избягвате зоната около очите. Може да използвате самостоятелно или като серум преди употребата на крем.