красота

Морето като коафьор или как да се грижим за косата си на плажа

Снимка: pixabay.com / notaselfie

Ако използвате често масла за коса, знаете колко са удобни за всяка прическа. Но когато сте на море, можете да се възползвате не само от тях, но и от ефекта на солената вода върху косъма. Комбинация от двете ще ви гарантира, че ще запазите косата си здрава, силна и едновременно с това - много добре стилизирана.

Как да постигнете всичко това с минимум усилия:

1. Спрей олио с витаминен комплекс, втрито в скалпа половин-един час преди плаж ще защитава с успех от дехидратация, ще придава блясък и ще изпълнява предназначението си да помага за лесното разресване. Защото прониква в дълбочина и защитава от вредните външни влияния.

2. Не пренебрегвайте продуктите с UV филтър, предназначени да защитават косата от вредното ултравиолетовото излъчване. Напръскайте се с тях или ги втрийте също преди да се излегнете на пясъка и те, освен че ще предпазват, ще помогнат и да задържите по-дълго избраната прическа.

3. След излизане от водата подсушете съвсем леко косата си и я оформете - водата е естествен стилизант и можете да направите плитки, осукани кичури, кокче, да я приберете назад права или хваната в опашка без да добавяте никакви други продукти. Солената вода добавя обем и прави косата плътна и послушна.

4. Морската вода може да изсветли прекалено много косата ви, което не е никак красиво на боядисана коса. На естествено русите или кестеняви коси е възможно вълните и слънцето да се отразят по интересен и приятен начин, но при боядисваните коси белите корени ще се появят още на първата седмица, а цялостният нюанс на косата ще стане с най-малко един тон по-светъл.

Ако не желаете да си причинявате този цветови експеримент, носете в багажа за плажа пигментиращи балсами или шампоани, защото всички сме наясно - не е никак забавно да се занимавате с боядисване по време на ваканцията. И ги използвайте, когато се къпете със сладка вода.

Мисъл на деня