Необичайни, но ефективни съвети за красота

  • Сподели:
Необичайни, но ефективни съвети за красота

Малките тайни за красота, които решават бързо и ефективно проблемите с "подръчни материали". Вижте някои необичайни съвети за красота, които всъщност работят.

1. Паста за зъби при жълти нокти

Вместо скъпа козметика за възстановяване на ноктите след лак, използвайте паста за зъби. Масажирайте ноктите веднъж дневно с паста за зъби. За допълнителен изсветляващ ефект добавете няколко капки лимонов сок.

2. Пудра при мазни корени на косата

Ако нямате време за миене на косата и нямате сух шампоан, просто вземете малко пудра за лице с четка. Нанесете я в корените на косата и разрешете.

3. Авокадо за суха кожа

Ако имате много суха кожа на лицето и тялото, намачкайте едно авокадо. Ако има нужда, добавете няколко капки зехтин. Нанесете на сухата кожа 5 минути преди къпане. Измийте се с мек сапун, най-добре детски, за да не изсушава кожата.

4. Секундно лепило за счупен нокът

Ако си счупите нокът, но не искате да го скъсявате; или пък е счупен на неприятно място, просто го залепете със секундно лепило. То ще издържи няколко седмици, за да може нокътят да израсте и да го оформите спокойно.

5. Премахвайте червило с тоалетно мляко

Тоалетното мляко е идеално за сваляне на грим, но рядко се сещаме да почистим и устните с него. Използвайте тоалетно мляко за премахване на червило или остатъци от червило. То ще остави устните меки, ще ги подхрани и хидратира.

6. Крем за лице и на веждите

Когато хидратирате кожата на лицето, не пропускайте веждите. Понякога там кожата започва да се бели. Веднъж дневно или веднъж на няколко дни е достатъчно, за да бъде зоната добре подхранена.

7. Кафява захар против пърхот

Смесете кафява захар и балсам за коса в съотношение 2:1. Нанесете на скалпа за 3-5 минути и изплакнете. Повторете след седмица. Тази бърза домашна маска ще ви помогне да забравите за пърхота.

8. Зехтин за меки кутикули

Веднъж седмично нанасяйте с памуче или тампон малко зехтин на кожичките на ноктите. Така кутикулите ще бъдат винаги меки и добре подхранени.

9. Лимон и сол за млада кожа на ръцете

За да е млада и свежа кожата на ръцете, правете тази лесна процедура: веднъж или два пъти седмично масажирайте ръцете със сол и резен лимон. Оставете за 5 минути и отмийте с вода. Нанесете хиратиращ крем.

10. Паста за зъби за пъпки

Ако имате неприятна пъпка, нанесете върху нея съвсем малко паста за зъби. Оставете за 15 минути и отмийте. Важно е в случая да не използвате паста за зъби с избелващ ефект, защото може да причини зачервяване.

11. Пакетчета зелен чай за успокояване на кожата

Ако кожата ви е зачервена на места, просто запарете пакетче зелен чай. След като леко се охлади, нанесете на проблемните зони. Антиоксидантите в зеления чай помагат за успокояване на възпалената кожа.

12. Балсам вместо крем за бръснене

Ако кремът ви за бръснене е свършил, използвайте балсам за коса. Той ще предпази кожата от деликатната процедура и ще я остави добре подхранена.

13. Оцет и газирана вода за блясък в косите

Смесете оцет и газирана вода в съотношение 1:4 и нанесете на суха коса. Оставете за 15 минути и изплакнете.

14. Белтъци за стягане на кожата

Разбийте 1 белтък, нанесете на почистена и влажна кожа. Оставете за 5 минути и изплакнете. Кожата ви ще е свежа и стегната, а порите - почистени.

15. Ексфолирайте подмишниците със захар

Към 2-3 с.л. захар добавете 1 с.л. лимонов сок. Разбъркайте и с получения ексфолиант почистете мишниците. Освен че отстранява мъртвите кожни клетки, този трик помага за изсветляване на кожата на подмишниците.

Автор: Радослава Михайлова за rozali.com