Пет стъпки към гладка и копринена коса

  • Сподели:
Пет стъпки към гладка и копринена коса

Много жени мечтаят за гладка и копринено мека коса, която сияе, но въпреки това не могат да се преборят за нея. Заплитането на косата често се дължи на наелектризиране и увредена структура на косъма. 

Дамите с фин косъм по-често трябва да се справят с наелектризирана коса, тъй като тя е лесно заплитаща се и хвърчаща. Къдравите коси пък обикновено се омазняват и сплескват по-бързо. При тях е огромно предизвикателство да се осигури изглаждане без утежняване.

За да укротите тънката, наелектризирана и непокорна коса спазвайте следващите пет стъпки:

1. Подстригвайте косата си редовно. Не допускайте нацъфтели и изтощени краища, тъй като това води до повече заплитане на косата и още по-нарушена структура на косъма. Получава се омагьосан кръг, който само фризьорът може да прекъсне.

2. Подхранвайте косата поне веднъж седмично. Изберете готова маска или пригответе домашна с витамини и натурални масла. Важно да не пропускате този ритуал за красота, защото през зимата косъмът е изложен на екстремни условия и има нужда от допълнителна грижа.

3. Избягвайте изкуствените материи, те предизвикват допълнително наелектризиране на косата. Бъдете особено внимателни при избора на шапка през зимата. Предпочитайте памучни или вълнени материи, за да избегнете негативното въздействие на статичното електричество.

4. Не забравяйте, че храната е също толкова важна за доброто състояние на косата, колко и външната грижа, която полагате за нея. Здравината на косъма зависи много от здравословното ни състояния. Ето някои микронутриенти, нужни за здравия вид на косата и храните, с които може да си ги набавите:

  • цинк (стриди, червено месо, нахут, тиквено семе, бадеми);
  • витамин Е (сурови ядки, семена и мазни риби, авокадо, маслини, броколи, спанак);
  • бета каротин/витамин А (яйца, моркови, млечни продукти, печени сладки картофи, пъпеш, манго, ананас);
  • витамин С (цитрусови плодове, ягоди, домати, червени чушки, броколи и други сурови плодове и зеленчуци);
  • желязо (яйца, червено месо, субпродукти, зеленолистни)
  • омега 3 мастни киселини (тлъсти риби, ленено масло).

5. Изберете козметика за съответния тип коса. Подберете подходящ шампоан и балсам, както и допълнителна грижа, ако има нужда. Експертите от John Frieda създават серията Frizz Ease Weightless Wonder, подсилена с алое вера, която незабавно укротява косата, дори най-фината, за нежна и пригладена прическа.

За повече информация последвайте страницата на John Frieda във "Фейсбук".

Пет стъпки към гладка и копринена коса

Ежедневният шампоан от серията Frizz-Ease Weightless Wonder нежно почиства косата и я подготвя за стилизиране. Идеален за всички дами с тънка и наелектризирана коса.

Шампоанът е най-ефективен при комбинация с Изглаждащия балсам за тънка коса от серията FRIZZ-EASE WEIHTLESS WONDER. Косата е нежно почистена и подхранена. Хвърчащите краища са пригладени и копринено меки.

Формула за заглаждане на косъма отвътре и отвън, без утежняване:
• Полиоли - предотвратяват навлизането на влага в косъма и подсилват структурата на косъма

• Алое Вера – естествено средство за лечение на множество увреждания по косата. Съдържа протеини, множество аминокиселини, витамини А, В, С и Е, които подхранват фоликулите и в резултат косата е здрава, жизнена и бляскава.

Пет стъпки към гладка и копринена коса

Серията Frizz Ease Weightless Wonder на John Frieda обединява съставки, които незабавно укротяват косата, дори най-фината.

Съдържа полиоли, които предотвратяват навлизането на влага в косъма и подсилват структурата на косъма. Добавеното алое вера подхранва фоликулите и в резултат косата е здрава, жизнена и бляскава. 

Ултралек комплекс със силикон от ново поколение омекотява и приглажда косъма.

Пет стъпки към гладка и копринена коса

Нежната формула на изглаждащия крем хидратира тънката коса, оставяйки я лека и подхранена. Идеален за всички дами с тънка и наелектризирана коса. Изглаждащият крем е най-ефективен при комбинация с останалите продукти от серията FRIZZ-EASE WEIHTLESS WONDER.

Формула за заглаждане на косъма отвътре и отвън, без утежняване:
• Ултралек комплекс за грижа за кутикула със силикон от ново поколение, който омекотява и приглажда косъма
• Специалната дисперсионна емулсия позволява да се постигне съвършен заглаждащ ефект със съдържание на силикон само 3%
• Алое Вера – естествено средство за лечение на множество увреждания по косата. Съдържа протеини, множество аминокиселини, витамини А, В, С и Е, които подхранват фоликулите и в резултат косата е здрава, жизнена и бляскава.

Нанесете върху влажна или суха коса. Изпомпайте малко количество от крема върху дланта си, разтрийте и нанесете равномерно по косата. Избягвайте корените. Не изплаквайте. Стилизирайте както обикновено.