Три стъпки, които ще запазят кожата ви млада

  • Сподели:
Три стъпки, които ще запазят кожата ви млада

До определена възраст, дори без изключителни грижи, кожата ни може да изглежда добре. И в един прекрасен ден забелязваме, че около очите ни се появява мрежа от бръчици, които не изчезват след като спрем да се смеем, виждаме някоя лека бразда на челото си или се вглеждаме около устните си и се чудим "Това моята кожа ли е?"

Да, трийсетте идват със свобода и стабилност, каквато не сме изпитвали преди това, устрем да постигнем повече, но и с неприятното напомняне, че времето не е с нас и стареенето започва по-рано, отколкото сме очаквали.

Кожата на лицето първа ни сигнализира за процесите, които текат в организма. И, макар че няма как да спрем времето, можем да минимализираме следите, които то оставя върху лицето ни.

Ето трите основни принципа, към които трябва да се придържате, ако искате да запазите кожата си млада дълго време:

1. Храна за млада кожа

Грижата за кожата започва от това с какво се храним. Здравата и свежа кожа е присъща на здрав организъм. Балансираното меню, което ви гарантира достатъчен прием на бавни въглехидрати, белтъчини и полезни мазнини, е важна предпоставка за млада кожа.

Погрижете се за здравето на храносмилателната система. Ако чревната ви флора е нарушена или вече имате тих хроничен храносмилателен проблем, каквото и да ядете, няма да го усвоявате добре. Започнете с това, след което обърнете внимание на менюто си.  

Предпочитайте пълнозърнестите продукти, не прекалявайте с млечните и избирайте студено пресовани растителни масла и качествено краве масло. Балансирайте диетата си така, че да консумирате повече сурова храна, особено зеленолистни, и по-малко захар и кофеин.

Захарите увеличават ефекта на стареенето и могат да влошат състояния на кожата като акне и розацея. Доказано е, че при прекомерната консумация на захар се обострят възпаленията в тялото, а кожата става по-груба. Затова винаги предпочитайте чиста вода пред кофеинови и подсладени напитки - водата ще забави стареенето, а другите напитки ще го ускорят.

2. Достатъчно вода

Всички знаем, че водата е изключително важна за тялото ни, но често се пренебрегва огромното й значение за процеса на стареене. Водата съставлява повече от 60 % от телесното ни тегло, а без достатъчно от нея, химичните процеси в организма ни не протичат достатъчно бързо и ефикасно. Стареем.

Водата е необходима, за да бъде кожата ни мека и гладка. Без достатъчно от животворната течност кожата лесно се изсушава и се появяват бръчки. Еластичността също зависи до голяма степен от добрата хидратация на тялото. Ако не пием достатъчно вода, няма хидратираща козметика, която да компенсира щетите.

Въпреки че водата е най-достъпната напитка (поне в развития свят), повечето хора не поемат достатъчно от нея. За сметка на това предпочитат различни тонизиращи и подсладени напитки, които не само че не хидратират тялото ни, но и го натоварват с химикали и прекалено много захар. А вече обсъдихме как се отразява захарта на стареенето.

3. Подходяща козметика

След като се погрижите за кожата отвътре е важно да го направите и отвън. Добре е да подбирате козметика, подходяща за вашия тип кожа. Не пропускайте ежедневното почистване на лицето и слънцезащитната грижа.

След 30-тата година е добре да се обърне внимание на козметика, забавяща стареенето, защото хидратиращите кремове и емулсии вече не са достатъчни в грижата за лицето. Появяват се първите бръчки и колкото по-рано им обърнем внимание, толкова по-добре.

Изследвани в дълбочина, бръчките могат да бъдат разделени на 4 вида: фини линии, мимически бръчки, бръчки, причинени от гравитацията и бръчки, причинени от фотостареенето. 

Лаборатории Lierac се вдъхновяват от последните проучвания в областта на противостареещата грижа и създават серията CICA-FILLER, която запълва бръчките и наподобява действието на възстановяващите механизми за корекция на всеки тип бръчки.

Три стъпки, които ще запазят кожата ви млада

Серум с флуидна текстура, който има незабавно изглаждащо и противостареещо, стягащо действие. С нежен, флорален и женствен аромат с нотки на жасмин, зелена ябълка и палисандрово дърво.

Сутрин и вечер нанасяйте върху бръчките и след това разнесете върху цялото лице преди обичайната грижа. Тази 30-дневна терапия е добре да се провежда 2-3 пъти годишно.

Три стъпки, които ще запазят кожата ви млада

Матиращ гел-крем с незабавен изглаждащ и запълващ ефект. С нежен, флорален и женствен аромат с нотки на жасмин, зелена ябълка и палисандрово дърво. Нанася се върху почистена кожа сутрин и/или вечер.

С активна съставка, стягаща порите. Активната съставка на Pore Refiner е комбинация от олигозахариди, които са извлечени и пречистени от леща. Тази съставка стимулира синтеза на колаген тип 1.

Три стъпки, които ще запазят кожата ви млада

Гладък крем с незабавен успокояващ и запълващ ефект. С нежен, флорален и женствен аромат с нотки на жасмин, зелена ябълка и палисандрово дърво. Нанася се върху почистена кожа сутрин и/или вечер.

Съдържа допълнителна активна съставка - про-липиди, извлечени от японска момина сълза. Aктивната съставка стимулира синтеза на липиди. Освен това влияе добре върху възстановяване архитектурата на сухата кожа.

Три стъпки, които ще запазят кожата ви млада

Активни съставки в серията CICA-FILLER на Lierac:

• Бакухиол Про-колаген – активна съставка от ново поколение, по-ефективна от ретинола при синтеза на колаген, без странични ефекти (раздразнение, фотосензитивност и т.н...);

• Комплекс от бръшлян-хвощ-шапиче – традиционен активен комплекс на Lierac с неповторим ефект върху еластичността на кожата;

• Хиалу-3 концентрат – активна съставка, запазена марка на Lierac с три различни действия върху кожата: изглаждащо, запълващо и подхранващо действие;

• Ботулиноподобен хексапептид, който ограничава свиването на мускулите, причиняващи мимически бръчки.

Снимка: melancholiaphotography / Pixabay.com