Ценни съвети при оредяване на косата

  • Сподели:
Ценни съвети при оредяване на косата

Ако сте забелязали, че косата ви пада с ускорено темпо и сте уверен, че причина за това не са нарушения в организма или лекарства, които пиете, значи сте попаднали в период на оплешивяване. А с него трябва да се борите, да се опитате да го забавите или… просто да свикнете.

Ето 5 ценни съвета, които могат да са ви полезни, ако имате този проблем.

1. Изтривайте главата си след къпане внимателно и го правете с мека кърпа. Излишното старание в подсушаването може да доведе до повреждане на луковиците на и без това отслабената ви коса.

2. Ако вече сте забелязали че оплешивявате, свиквайте с къса прическа. Тя позволява плешивината да се забелязва по-малко. Много забавно изглежда мъж, който си пуска дълга коса, а при него вече е започнал процес на оплешивяване.

3. Пак по повод дългата коса. Ако вече имате плешивина, в никакъв случай не пускайте дълги коси, с които да прикривате плешивината. Тя вече съществува и с нищо няма да можете да я скриете. Изглежда смешно и дори нелепо.

4. Пробвайте средства против косопад. В много случаи такива средства действително помагат особено когато оплешивяването се дължи на някакви странични фактори (като например попадане на някакви вещества в кожата на главата). Не се хвърляйте обаче на всичко, което ви предлагат. По-добре е първо да се посъветвате със специалист и едва след това да купувате някакви козметични средства против оплешивяване.

5. За паника няма място! Това не е болест, а естествен процес на загуба на коса. Много жени предпочитат плешиви мъже и те често имат повече успех сред тях.

Източник: mustache.bg