мода

Ефектни бижута от ципове

Представяме ви оригиналните ръчно изработени бижута от ципове, дело на Стела Цанова. Тя се интересува и се вдъхновява от модата, дизайна и търси креативното и уникалното във всеки вид изкуство, в това число и в нетрадиционните му форми.

Стела работи като детска учителка и споделя, че децата й дават много любов, зареждат я положително и тяхното любопитство я провокира да търси нови и интересни идеи.

Вече четири години се занимава и с изработката на бижута от ципове, като нейното желание е да покаже пластичността на металния цип като нестандартен материал за работа.

"Ципът е толкова внедрен в ежедневието ни, че рядко гледаме на него през очите на естета. Приемаме го първо като практично, а след това като естетично допълнение към нещо. Ципът обаче е изключително красив сам по себе си", казва Стела.

Зъбчатите колиета и гривни стоят елегантно или екстравагантно в зависимост от тоалета, с който се носят. "Материалът ме провокира, защото е нестандартен и труден за работа и се получават ефектни бижута", допълва тя.

Зъбците на металните ципове са в антични или сребристи цветове, с различни нюанси, а комбинирането им придава особена игра на цветовете. "Влагам в бижутата фантазия, душа и любов и желанието ми е да накарам жените, които ги носят, да се усмихват по-често и да бъдат очарователни", казва още Стела.

Може да се свържете със Стела на facebook.com/zipperstellajewellery

Мисъл на деня