мода

Кои личности се откроиха по време на събитието Met Gala

IG:@_metgala2021 Кендал Дженър

Както стана ясно по-рано тези дни The Met Ball или Met Gala, е модният световен еквивалент на филмовите награди "Оскар". Това е вечер, в която дизайнери от висшата мода, модели и холивудски звезди се събират в най-престижното събитие на годината, за да отпразнуват и да съберат средства за нова експозиция от Института по костюми към Музея на изкуството на Метрополитън. 
Обикновено всеки се облича според темата и според усещането на експоната. 
Основател на Met Gala е Елинор Ламбърт.
Първото провело се събитие е през 1948 г. 

В понеделник, 13 септември, в Музея на изкуствата Metropolitan в Ню Йорк се събраха популярни холивудски знаменитости, за да блеснат със своите тоалети и костюми, някои от които, живи произведения на изкуството.
Всяка година Met gala има редица съпредседатели, които помагат за провеждането на събитието. За гала 2021 г. това са: Тимъти Шаламет, Били Айлиш, Аманда Горман и Наоми Осака, а Том Форд, Адам Мосери и Анна Уинтур ще бъдат в качеството на почетни (столове) гости.
Сред звездите не липсваха и такива, които пропуснаха гала вечерта, заради протокола за сигурност и по-специално поради факта, че все още нямат поставена ваксина, като Ники Минаж например.

В галерията сме ви подготвили най-ярките представители от снощното събитие. Разгледайте я и разберете какъв е предпочитаният стил и марка на някои от водачите на тренда.
Оставете ни коментар кой най-много ви е харесал.

IG:@_metgala2021 Кендал Дженър с тоалет на Givenchy

Мисъл на деня