мода

Вълшебните жасминови булки на Carolina Herrera

Венецуелската дизайнерка Каролина Ерера (Carolina Herrera) има впечатляваща модна кариера и доста отличия за своя принос към модата. Нейни облекла са носили известни дами като Жаклин Кенеди Онасис, дъщеря ѝ Каролин Бувие Кенеди, дукеса Диана де Мело, актрисата Рене Зелуегър и Мишел Обама. Тя е известна в модния бранш с изчистения си и елегантен стил, който е наслада за окото и на светско събитие, и в ежедневието.

Името Каролина Ерера се свързва не само с колекции от дрехи, а и със специфичните едноименни аромати, които вече 35 години се разпространяват по света.

В своята модна династия Каролина Ерера работи в тандем с дъщерите си Каролина Ерера де Баез и Патриша Лансинг, които участват в креативния етап и дизайна на продуктите. Затова за никого не е изненада, че екипът на двете Каролин - майка и дъщеря се е справил повече от блестящо с цялостната концепция и изпълнение на булчинска колекция пролет-лято 2016-а.

Знаковият за марката Каролина Ерера уханен жасмин с неговите ароматни, нежни, бели цветчета се превръща в отправна точка при конструирането на приказните рокли за сватбения ден. Ефирното цвете присъства във вид на бродерия върху финна коприна. То може да бъде открито в каскадното надипляне на въздушните материи. Романтично напомняне за жасминова деликатност полъхва и от ефектните дантели и тематичните бижута.

Решени в снежнобяло, нюанси на слонова кост и праскова, творенията на Каролина Ерера са наистина впечатляващи. При тях сатенът, органзата и луксозна дантела живеят, дишат и мечтаят заедно с притежателките си.

Любопитен факт е, че бижутата, допълващи колекцията от стилни сватбени рокли са изцяло дело на Каролина Ерера де Баез - младша. Те представляват малка компилация от 10 части, наречена "Falling Jasmine".

Всяко бижу е така изработено, че може да се комбинира с всички останали. Създадени са като реверанс към нейната талантлива майка, чието любимо цвете е именно жасминът – базова нотка в повечето аромати на Каролина Ерера.

Снимки: Facebook.comCarolinaherrerabride.com

Мисъл на деня