цветно

Как да направиш пролетно почистване на живота си

Снимка: Mammiya / Pixabay.com

Ахх, пролет, дългоочаквана пролет... Птичките започват да пеят, дръвчетата - да цъфтят, тревата избуява. И наред с всички тези наглед прекрасни за човек без сенна хрема събития, идва и... пролетната депресия.

Всеки се чувства смазан, недостатъчен и неспособен да се справи със задълженията си, които досега е изпълнявал без да се замисли. Ако си се разпознал/а някъде измежду тези редове или също като мен (и както всяка година) си си обещал, че тази ще бъде различна, то нека наистина се опитаме да я направим такава!

Ето няколко начина да използваш свободното си време (предоставено от извънредното положение) както и началната енергия на пролетта и буквално да "изхвърлиш" напрежението:

Пролетно почистване на гардероба

Пролетното почистване вкъщи може би е клише и нещо доста омръзнало на
повечето от вас, но коя жена не обича постоянно да преподрежда гардероба си и да намира дрехи, които даже не знае, че има? Правилно - Н.И.К.О.Я.

А и това е доста ободряващо, най-вече защото е безплатно и не се налага да си махаш широкия анцуг и оцапаната тениска.

Нищо не оправя настроението на една жена така, както новите дрехи и пробването им (в случая не са чисто нови, но пробването си остава също толкова вълнуващо – все пак постоянно се чудиш "Оф, дали ще вляза в това?" И най-интересното е, че никога не знаеш!)

След като хвърлиш всичко на пода и се гмурнеш в купчината, отсееш това, което не ти става настрана, и другото, което пак не ти става, но изглежда готино - на другата, подредиш гардероба и се пльоснеш на леглото изтощена сякаш се връщаш от Тур дьо Франс, честито!

Гардеробът е подреден, има място за нови дрехи и всичко е някак спретнато! Пробвай, ако не подейства, може би ти трябват малко нови дрехи, но ще го мислиш след края на извънредното положение. Дотогава анцугът е най-официалната дреха на всички ни.

20 неща, които трябва да изхвърлите 

Снимка: Mylene2401 / Pixabay.com

Започваме ли да чистим?

Мисъл на деня