цветно

Не разбивай сърцето ми, защото парченцата могат да порежат ръцете ти

Снимка: pixabay.com

Насладете се на тези десет прекрасни мисли за любовта, излезли под перото на различни автори!

1. "Всеки казва, че любовта боли, но това не е вярно. Самотата боли. Отхвърлянето боли. Загубата на някой боли. Всички тези неща се бъркат с любов, но в действителност, любовта е единственото нещо в този свят, което премахва всички болки и ни кара да се чувстваме отново прекрасно." - Оскар Уайлд

2. "Какво е адът? Това е страданието, причинено от невъзможността да обичаш." - Фьодор Достоевски

3. "Понякога нещата, които най-много искаш, не се случват, а тези, които най-малко очакваш, се случват. Не знам - срещаш стотици хора и никой от тях не успява да те докосне. И тогава срещаш някого, който променя живота ти завинаги." - Джейми Райди, из "Любовта е опиат"

4. "Някой може да ти стане близък само за три дни. А друг, който живее с теб и години, може така и да не узнае кой е любимия ти цвят..." - Ерих Мария Ремарк

5. "Любовта не е желанието да получиш това, което искаш. Да обичаш значи да желаеш щастието на този, когото обичаш." - Тери Гудкайнд, из "Първото правило на магьосника"

6. "Не обичате някого заради вида, дрехите или скъпата му кола. Обичате го, защото душата му пее песен, която само вие разбирате!" - Оскар Уайлд

7. "Аз вярвам в теорията за единствения куршум. Можеш да се влюбваш и любиш много пъти, но има един куршум, на който е гравирано името ти. И ако извадиш късмета да те прострелят с този куршум, раната никога не заздравява." - Майкъл Конъли, из "Законът на Бош"

8. "Според мен, млади човече, човек среща своята идеална половинка само веднъж в живота си. Когато откриеш своята, се хвани за нея и я задръж с цената на живота си. И няма значение какво е вършила тя в миналото. Нищо няма значение. Единствено важна е връзката помежду ви." - Майкъл Конъли, из "Последният Койот"

9. "Не може точно да се определи моментът, в който се поражда приятелството. Както когато пълниш капка по капка някакъв съд с вода, най-сетне идва една капка, която го препълва, така и в поредицата от прояви на приятелство идва една, която грабва сърцето ти." - Рей Бредбъри, из "451° по Фаренхайт"

10. "Не разбивай сърцето ми, защото парченцата могат да порежат ръцете ти." - Фуад Виенто, из "Дървото на живота"

Мисъл на деня