гурме

Златно мляко – за подсилване на имунитета и заздравяване на кости и стави

Снимка: Pixabay.com

След като ви представихме "Храни и напитки, които горят мазнини", продължаваме с рецепта за златно мляко от "Вдъхновения".

Златното мляко е напитка с много предимства и ползи за здравето. Най-важната съставка в тази рецепта е куркумата. 

Куркумата е растение от семейство джинджифилови. Съдържа веществото куркумин, което има уникални противовъзпалителни свойства. Тя е с оранжев цвят, който в изсушено състояние се използва за пикантни и вкусни ястия.

Известна е сред народите на Югоизточна Азия, расте свободно в Индия и е разпространена в съседните й държави. Използва се с голяма популярност от народната медицина на Изтока, която й преписва много лечебни свойства.

Вижте какви са здраволовните ползи и не пропускайте рецепта за златното мляко, представена в галерията:

Защо да пиете златно мляко?

Куркумата притежава противовъзпалителни, антибактериални и антисептични свойства, подобрява храносмилането, действа като естествено обезболяващо средство, ускорява обмяната на веществата като изгаря на мазнините, с което помага за отслабването.

Тя пречиства черния дроб и целия организъм, притежава антиоксиданти и антиканцерогенни свойства.

Полезна е за акне, гастрит, сърдечносъдови болести, възпаления при остеоартрит, за нормализиране нивата на холестерола, предпазва от образуване на съсиреци в кръвта, помага за справяне със стреса. Тя намалява кръвната захар, помага за здрави кости.

И още...

Снимка: flockine / Pixabay.com

Източник: Вдъхновения

Мисъл на деня