Диана Маринова
Диана Маринова

Авантюрист по душа и пътешественик по призвание...

Живот - низ от интересни случки и екзотични дестинации.

АЗИЯ! Една кристална магия на ума и на погледа. Там няма нищо притворно, нищо нагласено, няма театър, няма лъжи. Те могат да ти кажат, че нещо струва 10 долара, а то да струва 1, но това не е лъжа, а оцеляване. Поне аз така го разбирам.
Азия е широко понятие, аз говоря за Мианмар, Лаос, Камбоджа, Виетнам, Бали. Това са едни постоянно усмихващи се народи. Това не може да се режисира. "Усмихвайте се на белите, за да им вземете парите!" – няма как да стане. Любовта при тях е мотото на живота им, както и ненамесата от състрадание.

Когато проумееш всичко по правилния начин, не можеш да останеш същия. Защото ти знаеш, че каквото и да направиш сега, можеш веднага да изправиш тази кривина от кармата и да заживееш щастливо. Ти никога не се обричаш на нещастие, защото знаеш, че в твои ръце е да го промениш. Ти знаеш, че ако сега постъпваш и мислиш правилно, в другия живот ще си добре, както и обратното – ако не постъпваш правилно, ще платиш висока цена. От този респект по-голям няма.

Азиатецът няма да открадне, защото знае, че в другия живот ще му бъде откраднато. Няма да те излъже, защото не иска да бъде лъган, няма да те нарани, защото не иска да бъде нараняван. Това е тяхната същност. Това е Будизмът.

Всяка една религия в началото си минава през своята агресивна фаза, докато прозре, че силата е в несъпротивлението. Будизмът е на 5000 г., Християнството на 2000, а Мюсюлманството на 1500. Те казват "Всички реки се вливат в Океана". Пътят на своята избираш сам. Остави се и бъди спокоен, за теб има генерален план и каквото и да правиш, ти ще стигнеш до Океана – своята финална точка.

Ако нещо не се получва, то има защо да е така, нещо се опитва да те спре. Бъди спокоен и не се ядосвай. Това научих аз – несъпротивлението. Това ми даде Азия!