Категория

Цветно 8134

Седни, тъга, дошла си ми на гости

Седни, тъга, дошла си ми на гости

Седни, тъга, дошла си ми на гости, дори да ме разплачеш, пак седни! Разплакала си други и до кости ти мокра си от техните сълзи! Седни, тъга, и дай да те прегърна,  и себе си, и теб да утеша! Дори да знам, че спомени ще върна, до късно ще говорим, о, тъга!

Фернандо Сорентино - Жътварите

Фернандо Сорентино - Жътварите

Да предположим, че на футболен стадион има осемдесет хиляди души и един комар. Е, неизбежно, този комар ще ме ухапе. Според медицинското обяснение, това  се дължи на факта, че в кръвта ми има не знам какво съотношение определен въглероден диоксид, което я прави особено апетитна за въпросните двукрили.

Еньовден - един от най-важните летни празници

Еньовден - един от най-важните летни празници

На 24 юни - Еньовден Православната църква празнува рождението на Св. Йоан Кръстител, наричан още Предтеча Господен заради това, че подготвил пътя за появяването на Спасителя, а по-късно сам го кръстил във водите на река Йордан.

Да допишем любовта с нейната необятна светлина 

Да допишем любовта с нейната необятна светлина 

Много загадъчно явление е Поетичният поток на съзнанието, който преминава през човека и не може да не го развълнува дълбоко, защото това е неговата изконна космична нагласа, която го е създала. А някои хора са призвани и да го споделят, и  не могат да не го направят. Те са тези, които не са забравили своята истинска идентичност.

Гергьовден е!

Гергьовден е!

Гергсьовден е! Днес е денят, в който се чества Свети Георги Победоносец – мъченик за християнската вяра, загинал през 303 г. при управлението на римския император Диоклециан.

Големият дъжд

Големият дъжд

Приятелството им понякога изглеждаше странно. И двете поотделно взаимно се критикуваха за грешките и несъгласията си пред мен, но после пак се търсеха и това продължаваше с години. На моменти изключвах, не ги слушах задълбочено, защото знаех, че по никакъв начин не си влияеха една на друга. Играех ролята на добрия слушател, който задава малко въпроси и пази много тайни…

Великденска притча

Великденска притча

Веднъж един мъдрец бил поканен при многолюдно семейство за Великден. На масата имало кошница с разноцветни яйца.

Как празнуват Великден по света

Как празнуват Великден по света

Великден в Гърция - в южната ни съседка Великден е предшестван от дълга подготовка: Великите пости, Страстната седмица. Гърците имат обичая в дните на празника да се събират на открито, палят огън и да си приказват на по чаша вино.

Аниме сериали, свързани с хазарт, които трябва да гледате

Аниме сериали, свързани с хазарт, които трябва да гледате

От сравнително дълго време насам, аниметата завладяха доста голяма част от населението по света. Държавата им създател е Япония, а те самите представляват нарисувани анимационни филми и сериали с различни тематики. Те могат да завладеят както романтичните жанрове, така и психологичните и трагичните такива. Съществуват многобройни и доста известни анимета, които са изградени на базата на хазартната тематика. Те преплитат динамиката на различните казино игри, както и невиждани досега тактики, които със сигурност могат да впечатлят потребителите. 

Йордан Епитропов: Ако човекът осъществи Мъдростта, ще познае Истината, а тя ще го направи свободен

Йордан Епитропов: Ако човекът осъществи Мъдростта, ще познае Истината, а тя ще го направи свободен

Не в спасението от бедствието е тайната, а в душевното ферментиране и обновление, в ускорения кръг на прераждането, в разбирането, че Мъдростта разрушава, само когато възкресява  Йордан Епитропов: Ако човекът осъществи Мъдростта, ще познае Истината, а тя ще го направи свободен. Ще се обожестви чрез знание и ще трансформира страданието в развитие, ще изведе към живот Бога в себе си Знанието на Мъдростта освобождава човека от страха от смъртта, от самосъхранението за оцеляване. Тя дава поведение и Път за възкресение. Освобождава го и от невежеството, заради отговорността