Лияна Фероли
Лияна Фероли

Лияна Феоли е родена в с. Пастра в полите на Рила планина. Израснала е в Рилския манастир. Завършва Институт по култура в Благоевград и културология в ПУ “Паисий Хилендарски”. Занимава се и с журналистика, сътрудничи на няколко наши вестници и сайтове.

Има интереси в областта на свръхсетивното, метафизичното. Автор е на три книги с мистична лирика ("Адорация", "Всяко възкръсване", "Светловедение") и на два сборника със събрани съчинения "Ябълки на олтара" със стихове, есета, критически отзиви, интервюта, дневници. В момента подготвя и "Ябълки на олтара"-3.

Смята, че хората на изкуството са най-близо до истинското познание и че стигат до него чрез фантазията си, която надвишава и преодолява ограниченията на сетивната реалност. Че със своята чувствителност и с копнежа си към съвършенство помагат, тласкат, поощряват еволюционното движение напред и нагоре в посока на хармонизиране с космическата цялост. И то на базата на чувството за общност, на съзвучие и сътрудничество за всеобщото човешко благополучие и духовно развитие. Че хората на изкуството са и ще бъдат знаменосците на еволюцията, които дават надеждата, че идеалната общност ще бъде възможна, когато я проявяваме така, както дишаме.

Членува в СБП и в Конфедерацията на българските писатели.

Публикувани статии ( 136 )