Русиана Михайлова
Русиана Михайлова

Казвам се Русиана Михайлова, от Стара Загора. Завършила съм в ГПЧЕ "Ромен Ролан", а след това продължих обучението си в Педагогическия факултет към Тракийския Университет, специалност "Социална педагогика". Все още уча, за втора квалификация - магистърска степен.

Обичам да прекарвам свободното си време в кухнята, да създавам красиви, вкусни и запомнящи се ястия, салати и да изработвам различна декорация от храна.

Обичам да снимам, не само творчеството си, но и различни пейзажи, природа и красотата на България. Обичам да пътувам, да опознавам различните традиции и обичаи на хората, тяхната храна и култура. Харесва ми и да споделям в социалните мрежи преживяното.

Освен това, всичко, което готвя и създавам с две ръце и доза любов и желание, качвам в социални мрежи и в специално създаден личен кулинарен блог. В него има много креативни, интересни, лесни и бързи рецепти, повечето от които са мои, а други - адаптирани идеи от клипове и чужди сайтове.

Интерес към кулинарията проявявам още от дете. Бях в трети клас, когато сготвих сама за първи път. Ясно си спомням, че бях сготвила картофена супа, с която исках да зарадвам мама, но пресякох застройката й.

На 17 години се научих да меся тесто. С годините усвоих и направата на различни видове месеници, погачи, пити, баници и козунаци.

За мен готвенето е повече от страст. То е свят, в който намирам хармония, спокойствие и релакс, далеч от проблемите навън или на работа. Готвенето успокоява и развива не само въображението на човек, но и възможностите му. 

Още вкусни рецпети от Русиана Михайлова може да видите на: rusianamihailova.blogspot.bg.