цветно

5 неща, които да правим вкъщи за себе си

Снимка: pixel2013 / Pixabay.com

Продължителната изолация вкъщи изправи пред сериозно изпитание начина ни на живот и взаимоотношенията ни с близките хора. Между стените на уютното ни убежище почти едновременно съчетаваме няколко роли – на работещи, на учещи, на домакини, на родители и какво ли още не.

Но преди да се фокусираме върху негативите от създалата се ситуация и да опънем нервите на тези колко нас, е добре да помислим как да извлечем максимална полза за нас самите. Оставането вкъщи може да бъде позитивно преживяване и възможност да направим всички отдавна дълго отлагани неща. Време за всичко онова, за което все ни достига време.

Обичай себе си

12 прости стъпки към грижата за себе си

ДНЕС ще живея бавно...

5. Полезен за себе си и за другите

Нашият малък свят е част от един по-голям свят, който в момента се намира в изключително предизвикателна ситуация. Нашият свят не е изолирана среда и не можем да затваряме очи за заобикалящата ни среда. Затова бъдете полезни както на себе си, така и на останалите.

Обадете се възрастен роднина, включете се в група за подкрепа на различни уязвими групи, или пък направете дарение. Има хиляди начини да окажете помощ в това положение.

Прави добро, каквото и да става

Как да излъчваме позитивна енергия

Обичам те, Съжалявам, Моля те, Прости ми, Благодаря ти!

Снимка: geralt / Pixabay.com

Останете вкъщи и бъдете добри!

Cъбития

Мисъл на деня