Гергана Стоянова
Гергана Стоянова

Родената в Бургас Гергана Стоянова е журналист и специалист по връзки с обществеността. В момента е медиен анализатор в мултинационална компания и живее в София. К

ато редактор на списание "Акцент Бургас" публикува в него есетата си, посветени на града. Разказът й "Всяка една божа сутрин", който печели втора награда на фондация "Буквите" в конкурса "Вятърничави истории", е публикуван в Алманах "Нова българска литература - хумор и сатира" през 2017 г., а награденият в "Никулденски конкурс за рибарска история" на "Gramofona.com" разказ "Риби мренки" е включен в "Литературен алманах Бургас" за 2019 г. Освен тях, разказът й "Най-мъжката риба" също е награден в конкурса на "Gramofona.com" - през 2017 г.

Авторката е литературно откритие на поета и редактор Ваньо Вълчев, след като той й дава награда в "Никулденски конкурс за рибарска история", в който тя участва инкогнито и на шега. Познанството на двамата датира от преди четвърт век, когато Ваньо Вълчев е автор на нейно предаване по едно от първите бургаски радиа. Гергана Стоянова продължава да пише все по-смешно и все по-посветено на града, морето и любовта.