72 удара в минута

  • Сподели:
72 удара в минута

Сега... заради това може и да се откажете от нас чрез "Държавен вестник", обаче не сме го измислили ние. Сори, твърде модерни девойки и прекрасни млади мъже, обаче бийтът, най-близък до сърцето, е регето!

Така че, признайте си – макар и тайно, когато чуете от някъде реге, някак ви става по-иначе. Пак казваме – мнението няма нищо общо като генеалогия с нас.

Просто ритъмът е съвсем близък до този, с който бие сърцето – в най-добрия случай, да пази Господ от друго, с около седемдесет и два удара в минута. Колкото прави и Боб Марли в "No Woman No Cry".

Общо взето, не сме се заинатили за ритъма на регето. В смисъл, не точно за него. Но за ритъма ни е думата. Ритъм, ритъм да има! Щото права линия... да, не ни устройва. Ако няма синусов ритъм, нито регето, нито хаус музиката оправят работата...

Знаем се с една, на която й става лошо, когато не прави нищо. Почва да й прилошава, почва да й пада кръвното, да й се вие свят. Идва веднъж "Бърза помощ" - отчитат някакви снижени жизнени показатели. Иначе нищо й няма.

Едно кафе й предписват. Обаче нямала кафе вкъщи, от няколко дни не била излизала и то свършило. Отива в кафенето отсреща – там музика, съседи, отдавнашната сервитьорка, която знае всички клюки в махалата...

На третия час тази същата се сетила, че нищо не си поръчала, кафе даже не пила, но толкова живнала, че забравила и че й е лошо, и че дошла за "лекарство".

От тогава не можем да я намерим вкъщи, което е и друга история, и част от тази. Просто сърцето й влезе в ритъм, това беше идеята.

Мисълта ни е, че все нещо трябва да ви поддържа синусовият ритъм, хора! Все някаква грижа изисква това сърце, което носите, и което вас ви носи.

Пък с какъв бийт – то си е ваша работа! Въпросът е като на "чичо Сам" в кампания за американската армия - "Ти какво направи за сърцето си?" (И размаханият пръст, забоден във въздуха укорително към теб!)

А пък колко "частни сърдечни клиники" работят нощем по крайбрежната алея... не е работа просто! Всичко лекуват – разбито сърце, излязло от ритъм сърце, пролапс на митрална клапа... лениво сърце най-вече!