Лятно часово време

  • Сподели:
Лятно часово време

Знаете ли какво е "лятно часово време"?

Не, нищо подобно.

Не е преместването на стрелките с един час напред, или назад – все го бъркаме.

Лятно часово време е, когато не се стъмнява. Или се стъмнява късно, но това няма значение. Това се случва само през лятото. Когато, дори да си сутринта на работа, часът няма значение. И когато време няма. В смисъл – има, но то няма значение.

Отличителната черта на лятното часово време е, че работният ден преминава плавно в следработно време, а то – във вечерта, а тя – в нощта... може и така до сутринта, кой знае. И няма делник, няма уикенд – всичко е на лятно часово време.

В лятното часово време се живее по крайбрежната улица, на капаните, по плажните барове и в околните крайморски градчета от региона. Е... за съжаление наскоро стана ясно, че "Кайт бар"-ът на къмпинг "Градина" няма да отвори това лято... но пък не е само той, де! Иначе в Бургас вече нощите са "на открито", по лятно часово време.

Така че, ако ще мислите нещо за довечера, се ориентирайте по него. А в правилата му е да не гледате часа, да не мислите за прибиране вкъщи, да не идвате дори от вкъщи, да прекарате нощта под звездите... Лятното часово време е парти. Край морето. Не буквално. Парти в града край морето.

Е, това не изключва и нощно къпане... но то е след края на май. Водата още е студена.