Изкуството на великите художници, оживява в единствените по рода си бижута FREYWILLE

  • Сподели:
Изкуството на великите художници, оживява в единствените по рода си бижута FREYWILLE

Най-изисканата гама от бижута на FREYWILLE съчетава скъпоценния емайл с чисто злато и изящни диаманти.

Като олицетворение на лукса се създава перфектна хармония между радостта от художествения дизайн и копнежа за нещо специално.

Фините бижута на FREYWILLE сa в дизайни от различни колекции. Те са със специални форми, които се предлагат само в тази селекция и са елегантно оформени, стилни и изискани.

Ръчно изработени в ограничени количества в ателието FREYWILLE във Виена, те свидетелстват за ангажимент към качеството и демонстрират изискана съвременна елегантност.

Уникалните дизайни, които може да разгледате са достъпни онлайн: „L’Amandier Rouge Éclat“, „L'Amandier Turquoise“ и „Éternité“ от колекцията Hommage à Vincent van Gogh. „Orangerie“ от колекцията Hommage à Claude Monet. „Inspired by the portrait of Adel Bloch - Bauer“ от колекцията Hommage à Gustav Klimt . „Imperial“ от колекцията Hommage à Hundertwasser.

Диамантите във FREYWILLE са обект на строг процес на подбор. Комбинацията от традиционните фини характеристики 4C (карат, цвят, чистота, шлифовка) се подбира с най-голямо внимание.

Дизайнът на огнения емайл Eternité, интерпретация на една от най-известните картини на Ван Гог, озаглавена "Звездна нощ", е в основата на това изключително колие, представляващо екстравагантна композиция от огнен емайл, диаманти, цаворити, танзанити и цитрини, поставени в чисто 18-каратово злато.

Елементите на колието препращат към уникално оформените форми на висулките FREYWILLE, макар че отразяват историята на компанията за огнен емайл. 

С това интензивно блестящо колие FREYWILLE достига до вечната красота на обсипаното със звезди нощно небе и придава на притежателя на това уникално бижу нотка на безсмъртие, като в същото време се възхищава на живота в цялата му преходност. 

Балансирана композиция от блестящи диаманти, масивно злато 18 кт и артистичен емайлов дизайн. Тези обици STAR AURA са прекрасен акомпанимент за работните и приятелски срещи. Вдъхновени от Винсент ван Гог.

Вдъхновена от хармонията и минимализма на идеалния кръг, FREYWILLE създаде вечен и скъпоценен медальон Helena Pendant, който изненадва с искряща аура на лукс и изключителност.

Това е уникално бижу, изпълнено с искряща светлина. Дизайнът впечатлява с ореол от 0,86 карата от 60 ярко блестящи диаманта, които обграждат сложния и изкусен мотив от огнен емайл, създавайки съчетание на майсторство в съвършенство. Вдъхновено от Винсент ван Гог.

Тези обеци Désirée, вдъхновени от Густав Климп, са най-новото и деликатно допълнение към 18-каратовата колекция. Елегантни и универсални, те съчетават артистичен дизайн и фино 18- каратово жълто злато, с блестящи диаманти. Вдъхновени от Густав Климт.

Подобно на гладките, вплетени планетарни пръстени, този дизайн на колие очарова с двойка нежно изрисувани емайлови кръга, обгърнати в чисто злато. Little Aurora е композиция, която излъчва спокойствие и женственост. Подходяща за ежедневно и официално облекло.
Вдъхновени от Густав Климт.
 

Оформен като асиметричен кръг, медальонът Luna Piccola от сватбената колекция наподобява луната в скъпоценно 18-каратово злато. Грациозният му вид поставя в центъра на вниманието артистично проектирания огнен емайл.

Благодарение на универсалната си щипка, налична във версия от чисто злато или с 3 или 10 диаманта, висулката може лесно да бъде усъвършенствана. Луксозна комбинация, изработена от 18-каратово злато, уникален дизайн и брилянтни диаманти. Вдъхновени от Винсент ван Гог.

 

Прекрасна комбинация от 18кт масивно злато, уникален дизайн и диамант, представляват формата на обици Луна Пиколисима. Диамантът в средата ги прави елегантни и открояващи се. Красивият клипс, украсен с 9 блестящи диаманта, акцентира цветния дизайн по впечатляващ начин. Вдъхновени от Винсент ван Гог.

Изящните обици Cabochon в 18 карата масивно злато, с нов елемент - брилянт , са красиво допълнение към всяка колекция. Формата им позволява да бъдат съчетани с други бижута и ги прави пефектни за всички поводи. Вдъхновени от Винсент ван Гог.

Медальонът Сърце от сватбената колекция - вечният символ на любовта и приятелството - е претворено в чудесно бижу от дизайнерите и златарите във FREYWILLE. Вдъхновени от Винсент ван Гог.

Женствен и неподвластен на времето, пръстенът Star Aura, от 18-каратово злато, се отличава с централен емайлов мотив, в различни дизайни, и ореол от блестящи диаманти. Вдъхновен от Винсент ван Гог.

Винсент ван Гог (1853 - 1890) е смятан за основоположник на модерната живопис. Неговите картини се свързват с постимпресионизма и оказват голямо влияние върху последвалите течения в изкуството, като например фовистите (включително Анри Матис) и експресионистите.

Техниката му на рисуване е уникална и се разпознава като такава от пръв поглед. Ван Гог рисува бързо и спонтанно, без големи корекции. Силните цветове и плътните мазки на четката изразяват онова, което той не е могъл да опише с думи.

Нанасял е цветовете импасто, т.е. неразредени или само леко разредени, а понякога ги е изстисквал директно от тубата върху платното. С тази техника експресивните му мазки стават ярко видими и допринасят за неповторимия му стил.

Въпреки че през живота си едва успява да продаде картини, днес творбите му достигат рекордни цени на търгове.

Медальонът Сен Тропе с диамант отговаря на призива за изискана чистота, съчетана с блестящи цветове и диаманти. Изящният емайл върху този 18-каратов златен медальон е въплъщение на десетилетия майсторство и артистичен дух. Нежният диамант 0.08кт придава допълнителна минималистичност и елегантност на бижуто. Вдъхновени от Клод Моне.

Колието Désirée на FREYWILLE, изработено от 18-каратово злато, е уникален спътник за всеки ден. С ръчно изработен емайл и искрящи диаманти, това елегантно бижу е деликатен и красив избор. Вдъхновени от Клод Моне.

Медальон Сърце - символ на вечна любов, привързаност и приятелство. Вдъхновени от Клод Моне.

Клод Моне е роден в Париж през 1840 г., но израства в Хавър, където рано започва да рисува - на 10-годишна възраст продава карикатури с въглен. Тук той получава някои художествени напътствия, научава се да използва маслени бои и да рисува в пленер. 

Моне се посвещава на градината си в Живерни, която превръща в рай от цветя, дървета и езерца. Мястото изобилствало от екзотични растения като глициния, ириси, рози и водни лилии - едни от най-предпочитаните от него цветя. Моне никога не губи очарованието си от градината.

Той започва да рисува постоянно променящите се образи в нея до края на живота си. Умира през 1926 г., но милиони хора продължават да посещават приказната му градина.

Танц на артистичното съвършенство: Пръстен Танго - безценен 18-каратов златен пръстен с артистичен емайлов дизайн. Вдъхновени от Клод Моне.

Пръстенът Виктория пленява с елегантността си. Комбинацията от артистичен емайл и искрящ диамант, създава уникален и хармоничен дизайн. Вдъхновени от Клод Моне.

Медальонът Виктория пленява с елегантността си. Комбинацията от артистичен емайл и искрящ диамант, създава уникален и хармоничен дизайн. Вдъхновени от Клод Моне.

Густав Климт е роден в Баумгартен, близо до Виена, през 1862 г. Баща му е гравьор, а майка му - певица, и артистичните наклонности са поощрявани. Густав учи архитектурна живопис във Виенското училище за изкуства и занаяти, където с готовност приема консервативното обучение.

Той никога не обръща гръб на старите форми. През целия си живот постоянно заимства от митологията, за да информира и оформя творбите си. Резултатът е невиждана дотогава форма на символизъм. До края на 1900 г. той разработва напълно нов начин на рисуване, обединяващ природни детайли с абстрактни, цветни и теселирани модели.

Климт става известен със своите картини, стенописи и красиви предмети на изкуството. До 1909 г. получава огромно признание за фреските на тавана и стенописите във виенския Бургтеатър, в градския Музей за история на изкуството и във Виенския университет. През 1910 г. Венецианското биенале закупува нарисуваната от него "Юдит II" или "Саломе" и международната му репутация е установена.

Колието Désirée на FREYWILLE, изработено от 18-каратово злато, е уникален спътник за всеки ден. С ръчно изработен емайл и искрящи диаманти, това елегантно бижу е деликатен и красив избор. Вдъхновени от Густав Климт.

Пръстен Етоал от 18КТ & Диаманти включва в себе си изчистен и артистичен емайлов дизайн, обвит в 18КТ масивно злато. Вдъхновен от Густав Климт. 

Вместо финал ви оставяме да се потопите в духа на Виена и разбира се, в компанията на FREYWILLE.