Рицарят на доброто - Киану Рийвс

  • Сподели:
Рицарят на доброто - Киану Рийвс

Освен че е завършен актьор, който участва в успешни продукции като "Матрицата" и "Джон Уик"Киану Рийвс е и наистина добър човек. Неговите произволни прояви на доброта, щедрост и великодушие включват тайно даряване на големи суми пари на детски болници.
Днес ще поговорим именно за това му амплоа.

Киану непрекъснато се отнася с уважение към жените по време на снимки като често задържа ръцете си над долната част на гърба им.
През юни 2019 г. феновете в Twitter забелязаха, че Рийвс не държи жените, докато позира с тях за снимки – и милият навик на актьора бързо стана вайръл, като феновете адмирираха звездата заради уважението му към жените. 
Хората определят ​​Рийвс като ''уважителен крал'' и хвалят неговата съобразителност и внимателност.

Веднъж Рийвс отстъпва мястото си в претъпканото метро в Ню Йорк на жена с голяма чанта с покупки.
Звездата от "Джон Уик" влезе в заглавията през 2015 г., когато бе заснет любезно да отстъпва мястото си в метрото на пътник с тежка чанта.
Любезната постъпка на Рийвс бе една от първите му прояви превърнали го в рицар на доброто.

Актьорът си купил сладолед, само за да може да даде автограф на свой млад фен върху касовата бележка.
Трогателната история за Рийвс и младия му фен стана популярна, когато бе споделена през май 2019 г.  
Като тийнейджър писателят Джеймс Дейтор работил в киното. Един ден той се опитал да вземе автограф от Рийвс, но не успял. 
„Две минути по-късно се чука на вратата зад мен, която води към касата. Предположих, че това е моят мениджър, но сгреших. Беше Киану."
Разбирайки, че Джеймс иска автограф, актьорът го открил и се подписал на гърба на касовата бележка от сладолед, който си купил специално за повода.

През март 2019 г. самолетът за Лос Анджелис, чийто пътник бил Рийвс, е принуден да направи аварийно кацане - но това не попречило на актьора да позира любезно за снимки със своите спътници.
Киану дори направил много повече - помогнал за организирането на транспорта до тяхната дестинация, Сан Франциско. Докато пътували забавлявал хората с факти за Калифорния и пускал кънтри музика от телефона си. 

В сърцераздирателно интервю Рийвс разкри, че някога е бил влюбен в колежката си от "Скорост" Сандра Бълок.След като Сандра Бълок разкри през 2018 г., че е влюбена в колегата си от "Speed" Рийвс потвърди, че чувствата са взаимни през май година по-късно.


„Сандра очевидно също не знаеше, че съм влюбен в нея. Тя е прекрасен човек и актриса.", казва Рийвс пред Елън Дедженеръс.

Киану и Сандра не са имали интимни взаимоотношения и двамата са дългогодишни доказани във времето приятели.
Повече по темата може да научите ТУК.

Киану редовно дарява огромни суми на детски болници.
В допълнение към добротворчеството си, Рийвс също дарява пари за детски болници и центрове за химиотерапия.
Съобщава се, че звездата управлява частна благотворителна фондация, която има за цел да помогне на болни деца, но името му не е свързано с организацията. 


„Имам частна фондация, която работи от около шест години и помага на няколко детски болници и центрове за химиотерапия. Не обичам да афиширам името си там. Просто съм оставил фондацията да върши това, за което е създадена.", казва Рийвс пред Ladies Home Journal през 2009 г. 

Той не е позволил славата да го погуби и е останал очарователно скромен.
Въпреки че Рийвс е световно известен актьор, той не се взема твърде насериозно. Независимо дали озвучава герой в „Играта на играчките 4" или играе могъща версия на себе си в ромкома на Netflix от 2019 г. „Always Be My Maybe", Рийвс не се страхува да се забавлява. 
Той също така е очарователно скромен за актьор от неговия ранг. 

Рийвс даде честен отговор на въпроса за смъртта и отвъдния живот.
Киану губи приятелката си и нероденото им дете в рамките на няколко години. 
По време на участие в „The Late Show With Stephen Colbert" през май 2019 г., Рийвс бил попитан от Колбърт какво мисли, че се случва, когато умрем. 

„Знам, че тези, които ни обичат, ще ни липсват", сподели той.


Киану не позволи на двама талантливи каскадьори от "Джон Уик" да бъдат убити след интензивна репетиция.
Филмовият критик Хана Инес Флинт сподели в Twitter през август 2019 г., че по време на интервю с Рийвс актьорът споменава колко много е бил впечатлен от партньорите си в „Джон Уик 3", бойните артисти Сесеп Ариф Рахман и Яя Рухиан, че не е искал да бъдат наранени. 

Рийвс нямаше проблем с намаляне на заплатите, ако това означава, че талантливи актьори могат да се присъединят към продукцията, както и надарени членове на екипа с мотоциклети по време на снимките на "Матрицата".
Договорът на Рийвс за продълженията на „Матрицата" „The Matrix Reloaded" и „The Matrix Revolutions" включваше значително намаляване на заплащането на актьора, така че да има повече пари за костюми и специални ефекти във филмите. 
След като бе избран в „Адвокат на дявола" от 1997 г., Рийвс разбира, че Ал Пачино не може да работи по проекта поради оскъдния бюджет на филма. Рийвс обаче бил толкова нетърпелив да работи с легендарния актьор, че приема още едно значително намаляване на заплатата си.
Един от по-известните моменти на щедрост на Рийвс идва по време на снимките на „Матрицата", когато той подарява на дузина каскадьори мотоциклети Harley-Davidson, в знак на благодарност.


"По този начин исках да изкажа своята благодарност към тези хора, които ми помогнаха да направим филма.", каза Рийвс относно проявата си на щедрост.