Вини Джоунс: Тъгата е призрак. Обгръща те и те дърпа надолу

  • Сподели:
Вини Джоунс: Тъгата е призрак. Обгръща те и те дърпа надолу

Изминаха пет години, откакто Вини Джоунс загуби любимата си съпруга Таня от рак.

Бившият футболист, превърнал се в актьор, Вини Джоунс загуби половинката си Таня през 2019 г. след шестгодишна битка с рака и заяви, че никога повече няма да се влюби отново. Вини бил до нея във всяка стъпка от шестгодишната ѝ битка, включително и до болничното легло на Таня, а през юли 2019 г. тя трагично почина на 53-годишна възраст у дома, заобиколена от най-близките си хора.

Въпреки твърдата си външност на екрана, 59-годишният Джоунс е показвал по-уязвимата си страна и е говорил за скръбта си през годините и за това, че никога няма да забрави сродната си душа.
В разговор с новозеландското издание ''Stuff'' Вини споделя: "Тъгата е призрак. Обгръща те и те дърпа надолу. Не знаеш кога ще се случи и защо се случва. Просто идва. Трябва да се опиташ да издигнеш главата си над водата, да вдишваш колкото можеш по-дълго, защото знаеш, че отново ще бъдеш издърпан под водата."

Вини и Таня се запознават, когато са още деца, на 12 години. Сключват брак през 1994 г. в родния си град Уотфорд и имат един син - Аарон, който сега е на 34 години и е войник в британската армия. Вини е доведен баща и на дъщерята на Таня от предишен брак, Кейли.

През 2007 г. двойката подновиха обетите си и Вини носеше оригиналния си сватбен костюм. Той е категоричен, че никой никога няма да замени Таня в сърцето му. "Тя е единствената... винаги, когато съм разочаровал себе си или нея, тя винаги е била най-силната, човекът, пред когото съм отговарял за действията си."

През 2013 г. и двамата са диагностицирани с меланома - най-опасната форма на рак на кожата, от която всяка година в Обединеното кралство умират около 2 000 души, и се борят заедно с нея, като две години по-късно получават разрешение за лечение. Вини е излекуван, но за жалост Таня няма този късмет. Според актьора ракът на съпругата му е предизвикан заради лекарствата, които е приемала след трансплантацията на сърце в началото на 20-те си години.

През 2019 г. Вини разкрива пред ''Sunday Mirror'' в детайли как Таня е прекарала последните си мигове в дома им в Холивуд. Той я е целувал нежно и ѝ е казвал: "Обичам те, обичам те". По онова време актьорът изключил възможността някога отново да намери любовта, заявявайки: "Тя беше светлината на живота ми. Никога няма да бъда с друга жена." На Бъдни вечер Таня получава обаждане в дома им в Палм Спрингс, докато членове на тяхното семейство са им били на гости за Коледа. От болница "Сидърс Синай" съобщават на Таня, че ракът се е разпространил в мозъка ѝ.

''Това беше моментът, в който разбрахме, че ракът ни е победил'', казва Джоунс, но Таня била решена да изкара "най-хубавата Коледа", и запазила това в тайна от всички. ''Смелостта ѝ бе непостижима. Всичко, което искаше да направи, беше да зарадва хората'', добави Джоунс.

"През последната седмица от живота ѝ, когато лекарите съобщиха, че няма повече лечение, никога не ѝ казах, че умира. Никога не сме говорили на тази тема, не исках тя да знае. Желанието на Таня беше да я прибера у дома, отчаяно искаше да си отиде вкъщи. Никога не е спала в болницата без мен, всяка нощ бях до нея.''

Вкъщи Таня е на кислород и фентанил. "През последните дни имахме няколко прекрасни, специални момента", казва Вини. Когато Таня започнала да иска морфин, Вини знаел, че нещата се приближават до края.

"Тя се задъхваше в продължение на около 25 минути. Събрахме се всички в стаята - Кейли, родителите ѝ, брат ѝ. Всички бяхме там. Медицинската сестра ѝ даваше морфин. Знаехме, че това е краят, прегръщахме я. Целувах я много и ѝ казвах, че я обичам. Непрекъснато повтарях: "Обичам те, обичам те". Задъхванията ѝ ставаха все по-слаби и в един момент тя замлъкна. Погледнах медицинската сестра и попитах: "Тя си отиде ли?". И това беше всичко. Всичко се случва толкова бързо, че няма как да си подготвен. Стояхме така в стаята в продължение на час. Бяхме напълно изтръпнали. Сякаш Таня все още спи, но усещах как духът ѝ се движи из стаята."

По-късно същата вечер Вини получава знак от съдбата. "Бяхме навън до около полунощ. Преди да вляза у дома, погледнах нагоре и видях точно над мен една малка бяла светлина. Имах чувството, че тази светлина е Таня, която ми казва, че ще ме чака там горе. Никога не съм вярвал в такива духовни неща или в задгробния живот, но сега вярвам.''

Към днешна дата Вини е водещ на риалити предаването ''Tracked'', което проследява осем двойки, които се състезават в дръзко и изискващо физическо предизвикателство в Нова Зеландия. Наскоро британският актьор участва в най-новия сериал на Гай Ричи - ''Джентълмените''. Преди това Джоунс написа книга за преживяванията си, озаглавена "Изгубен без теб: Обичайки и губейки Таня''. 

Вини Джоунс е трезвен от 11 години. С това добрите новини около Вини не свършват дотук. Той си има приятелка - Ема Форд, която е била негов личен асистент, докато са снимали предаването ''Vinnie Jones In The Country''.

Виж още