Moët & Chandon кани публиката да се наслади на изключителен шедьовър в избите си

  • Сподели:
Moët & Chandon кани публиката да се наслади на изключителен шедьовър в избите си

Авангардният релеф на американския художник Даниел Аршам, създаден по поръчка на марката, е най-новият акцент на историческата галерия „Impériale“ и не трябва да се пропуска.

На 1 март 2024 г. в Париж, Moët & Chandon ще представи публично шедьовъра, сътворен в сътрудничество със съвременния американски художник Даниел Аршам, вече изложен в историческите изби на марката в Еперне, Шампан. През миналата есен този арт проект бе представен в Париж по случай 280-годишнината на Moët & Chandon и новото изключително кюве Collection Impériale Création NO.1, а днес намира своя дом в галерия Impériale и трябва да се види задължително от посетителите на избите.

Поръчан от Moët & Chandon, релефът става неразделна част от наследството на марката. Посетителите на галерия „Impériale“, кръстена в чест на посещението на император Наполеон, ще се насладят на релефа на Даниел Аршам, който хармонизира непрекъснатия диалог между старинните стени на избите и шампанското, което отлежава там, създавайки завладяващо сливане на модерно и минало.
„Развълнувани сме да поканим нашите гости да разгледат най-новото допълнение към избата – уникалното произведение на Даниел Аршам, което капсулира нашата история и майсторство. Целта беше да съвпадне с дебюта на нашата колекция Impériale Création NO.1, посветена на 280-годишнината на марката. Щастливи сме, че тази творба ще остане за постоянно в нашите изби, отразявайки непреходния дизайн на нашата изключителна нова серия“, казва Беноа Гуез, уайнмейкъра на Moët & Chandon.

Шедьовър, който улавя умението на Moët & Chandon да създава изключителни вина 

Монументалният релеф на Даниел Аршам, е дълъг 3 метра и висок 1,3 метра. Той улавя основните елементи на наследството на марката – два ангела издигат плоча с гравирани „1743“, годината на основаване на Moët & Chandon от Клод Моет; митологичната фигура на „Феме“, олицетворяваща славата и известността; фасадата на Château de Saran, символ на семейната история на марката; лозята, припомнящи изобилието и разнообразието на региона Шампан; и дървената бъчва, почит към винената експертиза и императорската връзка, с които марката е известна. Аршам избира бяла лята смола за своя шедьовър, като символ на варовиковите почви на региона Шампан, които обгръщат стените на избите.

Инспириран от релефа, Аршам създава лимитирана серия от 85 бутилки - уникални тримерни капсули на времето, които служат като колекционерско сандъче за Collection Impériale Création NO.1.

Генезисът на стенния релеф

Произведението на Аршам е вдъхновено от стъклопис, който украсява входа на избите от 1890 г. Художникът за първи път открива този стъклопис, по време на обиколка на имението Moët & Chandon, в компанията на Беноа Гуез. Той остава очарован от богатството на стъклописа, където се преплитат добре подбрани символи, изобразяващи известността на шатото, изобилието на лозята и опита на винопроизводителите му.

Изтъкнат артист от своето поколение

Даниел Аршам е известен артист, приветстван като археолог на бъдещето. Той преплита понятието за време, свързвайки минало, настояще и бъдеще в различни материали. 

„За мен е чест да видя своето произведение, представено на толкова важно място. Това сътрудничество установява значима връзка между моето изкуство и наследството на марката и аз съм горд, че допринесох за продължаващата история“, споделя Даниел Аршам.

Ексклузивното лимитирано издание Moët & Chandon x Daniel Arsham може да се закупи от официалния бутик в Еперне, на линк: https://www.moet.com/en-int/collection-imperiale-daniel-arsham, както и с поръчка през официалния дистрибутор на компанията Moët Hennessy за България, Авенди ООД. 

Новото Moët & Chandon Collection Impériale отдава почит на разнообразието на региона Шампан и на визията на създателя на марката Клод Моет да „сподели магията на шампанското с целия свят“. За създаването му, Беноа Гуез следва концепцията на „haute couture” (висшата мода) и я прилага в създаването на това специално шампанско – първото от неговата серия, от колекцията „висша енология“.  Collection Impériale Création NO.1 е бленд от вина от 7 изключителни години и е първото брут натюр шампанско на Moët & Chandon. 

Марката Moët & Chandon е основана през 1743 г. от Клод Моет и е издигната до международна известност от неговия потомък Жан-Реми Моет, който мечтае да "сподели магията на шампанското със света". От кралски дворове до червени килими, от Studio 54 до тенис състезания на Големия Шлем, Moët & Chandon събира хората около вълнуващи, необикновени моменти. С най-големите и най-разнообразни лозя в региона, марката предлага универсално и многостранно портфолио от шампанско за всеки повод и вкус.

Лесно за обичане, всяко творение – бяло или розе, от емблематичното Moët Impérial до изисканата колекция Grand Vintage, от освежаващото Moët Ice Impérial до съблазнителното Moët Rosé Impérial – заслепява и възхищава с широк спектър от вкусове и аромати, за да улови удивителната широта на своя тероар. Чрез Natura Nostra, дългосрочната програма за устойчивост на Moët & Chandon, марката работи за опазване на биоразнообразието в региона, а от 2009 г. Moët & Chandon подкрепя и филантропски инициативи чрез инициативата "Тост за добра кауза". През почти три века Moët & Chandon е предпочитаното шампанско за отбелязване, както на значими събития в историята, така и на лични празници, като добавя допълнителна доза празничност.