Три ресторанта, които задължително трябва да посетите в Истанбул

  • Сподели:
Три ресторанта, които задължително трябва да посетите в Истанбул

Храната в Истанбул е майсторлък и поднасянето ѝ е цяло представление. Трудно можем да се ограничим само в три ресторанта. Въпреки всичко подбрахме три места, които включват в себе си една собствена магия. Всеки един от тях носи своята подправка от времето. 

Meat Moot Restaurant 

В никакъв случай не бихме го поставили на трето място, но някак трябва да подредим класацията. Този ресторант е за хората, които обичат да хапнат сравнително бързо, но без компромис във вкуса. В повечето заведения за бързо хранене месото се приготвя на момента, но в нашият случай не е така. Месото в Meat Moot се приготвя повече от 24 часа, като се опушва.

След като извадят порцията - месото се разпада от кокала. 

Адрес: Şehit Muhtar, İmam Adnan Sk. No: 5, 34010 Beyoğlu/İstanbul, Turkey 

 


Fish Home AhhırKapı 

Този ресторант с три поколения история има какво да предложи. Вече нямаме нужда от това просто да се нахраним, а да изживеем емоцията от задоволяването на вкусовите си рецептори и магията на момента. Fish Home е създаден през 1949 г. в помещение, в което се е побирала кухнята с едно огнище и едва две-три маси. В този момент ресторантът се разполага в две сгради, като сервитьорите постоянно хвърчат на горе на долу. Тук може да усетите вкуса на морето и да хапнете пресни морски дарове. Собственикът старателно се опитва да обърне внимание на всеки гост посетил ресторанта му.

След като приключихме с вечерята ни поднесе чай като комплимент и ни остави да се насладим на камината. Успя да ни разкаже за дядо му и как е създал мястото - как през годините се е запазило и най-вече развивало. 

 

Адрес: Sultan Ahmet, Cankurtaran, Ahırkapı Cd No:17, 34122, 34122 Fatih/İstanbul, Turkey 

 


Първото място в нашата класация заема Old Ottoman Cafe & Restaurant

 

Верен на името си старо османския ресторант ще бъде преживяване за сетивата ви. Приятна атмосфера в един от най-динамичните квартали на Истанбул - Фатих, в който се крият много истории и култура в обслужването на туристите. Ресторантът залага на високо качествената храна, собственикът му успя да ни сподели, че не прави компромис с продуктите. Той и екипа му се грижат всеки ден да преглеждат прясно доставените продукти - месо, риба и плодове и зеленчуците. Сподели ни, че не можеш да искаш да приготвиш вкусна храна без хубаво месо и след това приготвянето му се нуждае от качествен зехтин. В повечето случаи лично собственикът ще ви посрещне и ще се постарае да удовлетвори желанията ви. Ще бъдете хипнотизирани от детайлите в интериора, които ви пренасят назад във времето. 

Адрес: Alemdar, Cağaloğlu Hamamı Sk. No:17 D:J, 34110 Fatih/İstanbul, Turkey