Вижте победителите в конкурса eCommerce Academy Awards 2022

  • Сподели:
Вижте победителите в конкурса eCommerce Academy Awards 2022

Победителите в първото издание на конкурса eCommerce Academy Awards 2022, организиран от Никола Илчев и екипа на eCommerce Academy, са вече факт.

Общо 80 онлайн магазина се включиха в тазгодишната надпревара, като на официална церемония, на която присъстваха представители на участващите организации, журито на конкурса, специални гости, партньори и представители на медиите, бяха връчени 15 приза “Звезда на онлайн търговията”. 

eCommerce Academy Awards 2022 си поставя за цел да открие и отличи най-добрите електронни магазини в България, които смело могат да премерят сили с конкурентите си, но също така са готови да приемат и препоръките, които журито на конкурса даде, с цел подобряване цялостната дейност на онлайн магазина - от приемането на поръчката до осигуряването на перфектно клиенско обслужване, което води до повече доволни и лоялни клиенти.

В първото си издание през 2022 година, конкурсът бе разделен на 12 основни и 3 специални категории, като журито, съставено от представители на водещи организации от сферата на електронната търговия и компании, доставчици на услуги за сектора, определи победителите в 14 категории.
В една от специалните категории - “Любим магазин на публиката 2022 г.”, решаващата дума имаха само феновете и последователите на всеки от магазините кандидати.

Всички победители получават плакет "Звезда на онлайн търговията", наподобяващ графичния знак на конкурса и грамота, а победителите в основните категории печелят и участие в емблематичната поредицата “Зад кулисите на онлайн бизнеса”.

Ето ги и победителите в отделните категории:
На първо място в категория “Мебели, дом, градина и ремонт” журито постави електронния магазин на фирма ITT INDUSTRIAL -  дружество, специализирано в търговията с крепежни елементи и индустриални консумативи.

В категория “Лайфстайл” призът отиде при Zaratime. Фирмата  е с повече от 25 години опит в продажбата на нови часовници, обслужването и сервизната им поддръжка.

Журито определи за победител в категория “Детски стоки” онлайн магазина на “Клевър бук”. Издателството предлага любими образователни карти и книжки за деца, родители и учители.

В категория “Лична грижа” наградата спечели Билковита - онлайн магазин, в който може да откриете билкови смеси, които помагат при множество здравословни проблеми.

За най-добър електронен магазин в категория “Спорт, отдих и хоби” журито определи PrimeGear - компания, която е специализирана в продажбата на спортни стоки.

Призът “Звезда на онлайн търговията” в категория “Електроника” отиде при Хит Електроникс - директен вносител на продукти в областта на електрониката и електротехниката, а за най-добър електронен магазин в категория “Книги, учебни помагала и офис консумативи” е определен Lemurbooks, където може да се потопите в света на хубавата книга.

В категория “Авто-Мото” статуетката отиде при Primex-bg - лидер в областта на вноса и дистрибуцията на зимни и летни гуми, а в категория “Домашни любимци” победител е Petmall - онлайн магазин, в който може да откриете всичко за вашия домашен любимец.

Победител в категория “Хранителни стоки” стана Истински мед - мястото, където всеки може да си купи 100% качествен мед с доказан произход и да подкрепи пчеларя производител.

В последните 2 основни категории призовете отиват съответно при: Maxo.bg - платформа за лизингови решения, категория “Дигитални продукти и услуги”, и Magazinche.com - място, което събира продукти и изделия на български дизайнери и артисти, подпомагайки тяхната реализация в родната им страна, категория “Ръчно изработени продукти”.

В специалната категория “Проведена социална кампания 2022 г.” наградата спечели Mebeli.bg.Екипът на компанията вярва в силата на засаждането на дърветата. Затова когато купувате от Mebeli.bg, те засаждат дърво за всяка доставена поръчка.

В другата специална категория “Стартиращ онлайн магазин на 2022 г.” призът отиде при Билковита.
Над 6000 човека гласуваха, за да определят кой ще грабне наградата в категория “Любим магазин на публиката 2022 г.”. Надпреварата беше доста оспорвана, а призът отиде при Чаша клуб - онлайн, магазин, предлагащ ръчно изработена художествена керамика за дома и офиса.

Благодарим на всички участници, журито и партньорите, които застанаха зад този проект, защото заедно подобряваме онлайн средата у нас и показваме добрите примери, от които всеки може да научи по нещо.