FREYWILLE - лидерът в създаването на артистични ексклузивни бижута

  • Сподели:
FREYWILLE - лидерът в създаването на артистични ексклузивни бижута

"Творчеството е източникът на всичко, което правим. То ни кара да създаваме артистични творения, които вдъхновяват нашите клиенти и подчертават техния личен стил."
- Фридрих Вилле, главен изпълнителен директор

Основана през 1951 г. в сърцето на Виена, FREYWILLE вече 70 години е лидер в изкуството на бижутата от огнен емайл. Непрекъснатото поставяне на нови стандарти в дизайна на бижутата, процеса на емайлиране и интернационализацията водят до създаването на уникален стил FREYWILLE, създаден през 80-те години на миналия век под ръководството на Симоне Грюнбергер-Вилле - все още характерен за имиджа на марката FREYWILLE.

Два са водещите елементи, които са в основата на работата на художниците във FREYWILLE: удоволствие от изкуството и страст към дизайна.

Много от колекциите им отдават почит на известни художници, а интерпретациите им са уникални. Други колекции се основават на хуманистичната философия. Всяка е различна, но всички носят един общ елемент: ентусиазъм към чистото изкуство.

Сърцето на всяко бижу FREYWILLE е отличителният и артистично проектиран огнен емайл, който се нанася на много слоеве и след това се изпича. Необходими са до 100 ръчни стъпки, за да се получи деликатна и наситена с цветове пластина от огнен емайл, която след това се закрепва. Съвършената техника и уникалните цветове правят изделията да блестят със забележителен блясък.

Всички бижута FREYWILLE се изработват ръчно във Виена от майстори в бранша, които пазят тайната на процеса. Като страстни и опитни творци те гарантират, че уникалните бижута FREYWILLE са с най-високо качество.

FREYWILLE открива първия си бутик в Лондон през 1976 г.

В средата на 90-те години на миналия век FREYWILLE си сътрудничи тясно с музея "Виктория и Албърт" в Лондон и пуска на пазара лимитирана колекция емайлирани бижута, вдъхновена от британския универсален художник Уилям Морис.

"Ние сме съвременни творци. Съчетавайки скъпоценно злато, цветен огнен емайл, страст към изкуството и чудесата на света, ние създаваме вечни, емблематични бижута, изпълнени с висококласно занаятчийство." - Фридрих Вилле.

FREYWILLE е специализирана в несравнимата техника на създаване на ръчно изработени бижута от огнен емайл, която разкрива в максимална степен яркостта, интензивността и дълбочината на цветовете.

Скъпоценният огнен емайл е в основата на всяко бижу. Изработва се изключително в производствена база във Виена, като всеки слой от цвета се нанася
отделно и се изпича на различни етапи, за да се превърне в красиво бижу.

Накрая скъпоценната пиеса от емайл се поставя в масивен монтаж от 18-каратово злато. Общо над 100 отделни стъпки са необходими, за да бъде едно бижу окончателно завършено и готово за носене.

Използваният в емайла прах от 24-каратово злато придава на бижутата луксозен вид и подчертава ценния характер на този завладяващ занаят.