Balkan e-Commerce Summit 2024 е първото изложение в България с рециклируеми щандове

  • Сподели:
Balkan e-Commerce Summit 2024 е първото изложение в България с рециклируеми щандове

60% от щандовете на водещото събитие за електронна търговия са изработени от рециклирани хартиени материали с помощта на лидера в устойчивите опаковки Ди Ес Смит 

На 4-5 април се проведе Balkan e-Commerce Summit 2024, като събра водещи бизнеси и лидери в областта на електронната търговия от повече от 15 държави от Балканския регион и Централна Европа. С цел създаване на платформа за засилване на сътрудничеството в областта на електронната търговия в региона, събитието представи нови възможности за развитие на сектора. 

Сред основните партньори на Balkan e-Commerce Summit 2024 беше лидерът в устойчивите опаковъчни решения – Ди Ес Смит България. Благодарение на тяхната експертиза, 60% от щандовете бяха изработени от рециклирани хартиени материали. Това направи Balkan e-Commerce Summit 2024 първото изложение у нас, което използва тази екологично насочена практика, допринасяйки за опазването на околната среда и насочването на индустрията към по-устойчиви практики. 

Със своя експертен опит във веригата на доставките и ангажимента си към устойчивостта, Ди Ес Смит предостави иновативни опаковъчни решения за посетителите, които не само намаляват въглеродните емисии, но и помагат в постигането на целите за устойчивост и опазването на природните ресурси. По време на събитието, експертите по опаковки на Ди Ес Смит предложиха персонализирани опаковъчни решения за електронна търговия и споделиха последните иновации в сферата. 

Посетителите на щанда на Ди Ес Смит имаха възможност да се запознаят с последните иновации в областта на опаковките за електронна търговия, както и да се информират за устойчивите решения за замяна на пластмасите за еднократна употреба. Чрез разработения от компанията инструмент "Показатели за Кръгов Дизайн", посетителите се запознаха с възможността за количествено определяне ефективността на устойчивостта на всеки опаковъчен дизайн въз основа на осем ключови показателя: въглероден отпечатък, дизайн за повторна употреба, оптимизация на веригата за доставки, рециклируемост, безопасност за планетата, използване на материали, възобновяеми източници и рециклирано съдържание.

С тези и други иновативни практики, Balkan e-Commerce Summit 2024 представи значими възможности за развитие в електронната търговия, като подчерта важността на устойчивите практики в сектора. 

Звезделина Лачева, Изпълнителен Директор на Ди Ес Смит България сподели: „Радваме се, че бяхме партньори на Balkan e-Commerce Summit 2024 и допринесохме за превръщането му в първото изложение в България, използващо рециклируеми щандове. Чрез участието си в Balkan e-Commerce Summit 2024, ние не само представихме иновативни опаковъчни решения за електронна търговия, споделихме устойчиви практики и показахме как велпапето може да провокира вълнуваща креативност“.

Balkan e-Commerce Summit се организира за втора поредна година като основно действащо лице зад него е Никола Илчев. Той е една от най-ключовите фигури в екосистемата на електронните търговци в България и Балканския регион, а в края на събитието сподели „Щастлив съм, че България може да бъде домакин на подобен форум. С него ние показваме възможностите за международна търговия за всички бизнеси от Балканите. В рамките на 2 дни имахме възможността да посрещнем 1480 души от всички краища на Европа и смятам, че това е един голям успех за страната ни.”, коментира Никола Илчев.

*За допълнителна информация, моля, свържете се с M3 Communications Group, Inc., тел. +359/ 897 980 310, press@m3bg.com *

За Ди Ес Смит:

С производството си на опаковки от велпапе Ди Ес Смит България е най-големият в страната доставчик на устойчиви опаковъчни решения за всички индустрии и канали за дистрибуция.

Компанията е част от британската група DS Smith S.A., водещ доставчик на устойчиви опаковъчни решения, продукти от хартия и услуги за рециклиране в световен мащаб. Играе ключова роля във веригата за създаване на стойност в различни сектори, включително електронна търговия, бързооборотни потребителски стоки и промишленост.

Чрез своята цел „Преоткриваме опаковките на по-високо ниво в един променящ се свят“ и стратегията за устойчивост „Сега и в бъдеще“ Ди Ес Смит се ангажира да води прехода към кръгова икономика и предлага повече кръгови решения на своите клиенти и на обществото като цяло – замяна на проблемни пластмаси, намаляване на въглеродни емисии във веригите на доставки и разработване на иновативни решения за опаковане. Индивидуалният модел „От опаковка до опаковка за 14 дни“, възможностите за дизайн и плановете за иновации са в основата на тази стратегия.

Със седалище в Лондон и член на FTSE 100, DS Smith оперира в 34 страни с екип от около 30 000 души и е стратегически партньор на фондация Ellen MacArthur. Историята на компанията може да бъде проследена назад до бизнеса за производство на кашони, започнат през 40-те години на миналия век от семейство Смит.