Balkan eCommerce Summit 2024 постави рекорди в екомерс събитията на Балканите

  • Сподели:
Balkan eCommerce Summit 2024 постави рекорди в екомерс събитията на Балканите

Най-голямото събитие за електронна търговия на Балканите се случи на 04-ти и 05-ти април на площ от над  11 800 кв.м.в Арена София. Създател и организатор на формата е Никола Илчев, който часове след края на Balkan eCommerce Summit 2024 сподели:

“Всичките ни планове се случиха и надминаха както нашите, така и очакванията на посетителите. 52 международни лектори се качиха на сцената и бяха част от Business Exchange Sessions. Щандовете на партньорите, които предоставят продукти и услуги за електронна търговия изпълниха целия първи етаж на Арена София, а вторият беше отделен за храни, напитки и комуникация. В коридорите на събитието постоянно се случваха допълнителни събития, срещи и активности и във всеки един момент се усещаше невероятно силна бизнес и приятелска енергия. След края на първия ден се проведе изключително запомнящо се парти с три вида забавления за гостите и никой не искаше да си тръгва до последната минута. Доволен и щастлив съм, че София за пореден път се превърна в столица на електронната търговия и привлече експерти от над 17 държави, не само от Балканите, но и от Централна, Източна и Западна Европа. Вече започнахме разговорите за следващото издание през 2025''.

Balkan eCommerce Summit 2024 се състоя в рамките на 2 дни, през които участниците успяха да гледат на живо лектори и теми като:

“Как да си в социалните мрежи без реално да си там” от Michael Corcoran, “Защо електронната търговия на Балканите е по-динамична в сравнение с другите части на Европа”, данни представи Carmen Cureu от Geopost, презентации на тема  How Has The Customer Relationship Evolved Over The Last 100 Years, AI 2.0 - The Era of Performance and Possibility, Unlock the Secret: 6X Conversions on Any Funnel – Physical or Digital Products!, The unleashed power of Microsoft Advertising Full stack, How GenZ Will Shape eCommerce, както и панелни дискусии на тема маркетинг, маркетплейси, пазари на фокус - Гърция, Унгария и Румъния.

В допълнение се проведоха и Business Exchange Sessions с TikTok и други. 

Експо зоната жужеше от неспирни разговори и преговори за бъдещи партньорства. Сред гостите присъстваха изключително много представители и собственици на водещи eCommerce брандове от България, а организаторите се бяха погрижили посетителите да се включат в игри и предизвикателства на всеки щанд, така че да увеличат шансовете си за награди след последната лекция - iPhone 14 Pro, Apple Watch, ваучери за услуги, дори матрак. Партньорите FedEx подариха и три топки реплика на Official UEFA Champions League Competition 2023-2024.
По време на втория ден, организаторът връчи и специални награди на избрани партньори и посланици на Balkan eCommerce Summit като знак на благодарност и постигнати високи резултати и силно влияние в екомерс общността. 

Събитието завърши със заключителни думи на организатора Никола Илчев в компанията на прекрасната водеща Божидара Пенчева. 

Очакванията за Balkan eCommerce Summit 2025 са още по-големи, защото летвата е вдигната високо не само за България, а и за целия регион.