10 бързи начинa да избегнем стреса преди изпит

  • Сподели:
10 бързи начинa да избегнем стреса преди изпит

Студентският живот е рай, казват някои. Други казват, че е ад. Едно е ясно, обаче – дойде ли време за изпитна сесия, стресът взима превез над рая и ада. Купоните изостават за сметка на ученето, понякога, а цялото това напрежение определено не ни влияе добре на психиката.

High View Art ви представя 10 бързи начина, с които да се справите със стреса преди изпит:

1.Гледайте филми, телевизионни предавания или просто слушайте подкаст или комик, който ви разсмива.

2. Изпийте чаша билков чай или горещ шоколад. Горещите напитки са известни с това, че успокояват душата (избягвайте обаче твърде много кофеин!).

3. Душ или вана преди лягане могат да помогнат за облекчаване на стреса.

4. Сгответе си. Мисълта, че ще хапнете нещо вкусно може да ви донесе радост. Като допълнителна бележка, опитайте да сготвите и нещо здравословно. Не можете да храните ума си добре, ако не храните тялото си добре.

5. Наспете се. Сънят по време на изпитна сесия не трябва да се подценява.

6. Дръжте нещата в перспектива. Да, изпитите са важни. Но вие сте много повече от резултатите от изпита.

7. Избягвайте да се срещате други хора, които са под стрес. Тези, които буквално преди изпит четат материала или отварят учебниците.

8. Избягвайте да питате другите как са се справили. Не е нужно да го знаете. Дали сте всичко от себе си, не можете да се върнете и да промените отговорите си, така че втората като излезете от изпитна зала, по-добре се фокусирайте върху следващия си изпит.

9. Бъдете гъвкави и не бъдете прекалено изискващи и критични към себе си. Все пак това е просто един изпит, от който не зависи живота ви. Ако имате нужда да си починете – починете си.

10. Запишете всичко, което смятате, че трябва да направите, и опитайте да следвате вашия план. Само така ще усещате, че владеете ситуацията.