10 грешки, които правим когато сме в дълга връзка

  • Сподели:
10 грешки, които правим когато сме в дълга връзка

Връзките са сложни за разбиране и малцина са хората, които са намерили баланса и синхрона в тях. Малко са тези, които не са позволили на така натовареното ежедневие да влияе пряко на отношенията им с партньора. Когато живеем с друг човек ни се налага да се нагодим според неговите нужди, а това определено не е лесна задача. С времето разбираме значението на думата компромис и че тя е необходимост, ако искаме да запазим стабилността на връзката. В началото отношенията между партньорите са безупречни – няма кавги, скандали, натяквания, просто защото и двамата партньори не са се опознали достатъчно добре и не са успели все още да забележат своите недостатъци, както и да свикнат с тях. А това определено се случва след време, когато и двамата партньори, знаят всичко един за друг, напаснали са се, но има неща, които спъват дългогодишно изградените отношения между двамата и пречат пряко на самата връзка. Сега ще разгледаме най-честите грешки, които правим когато сме във връзка.

1. Свикваме с човека до нас и започваме да го възприемаме като даденост – Това е грешка, която повечето хора правят, когато са в продължителна връзка. Грешка е да смятаме, че вече не е нужно да се борим за този човек и каквото и да правим той ще стои до нас, сякаш е неподвижна мебел.

2. Спираме да отделяме време за себе си и насочваме цялото си внимание върху щастието на партньора – Трябва да разберем едно, че когато ние сме щастливи и човекът до нас ще е, както и обратното - на този принцип се градят връзките. А когато пренебрегваме себе си, за да направим щастлив човека до нас, това определено е грешка, която би ни донесла единствено негативни изживявания.

3. Съревноваваме се – Ако започнем непрекъснато да се надпреварваме за заплатата, за това кой се е развил професионално повече от другия и има по-добра кариера – нещата ще отидат в коренно различни посока, която няма да е удовлетворяваща за нито един от двамата партньори. Докато ни е обхванала спортната злоба и чувството за надпревара можем да изгубим важните неща, които всъщност крепят връзката ни, а те са – разбирателство, хармония и любов.

4. Нямаме вече желание да поемаме инициативата – Дали ще е за избор на ресторант или романтичен уикенд или просто малък жест към любимия - ние просто сме изгубили желанието да правим всички тези неща. А, всъщност, именно малките романтични мигове и непланираните изненади правят връзката вълшебна и истинска. Ако ги няма - това означава, че сме оставили на съдбата да решава развитието й.

5. Нямаме време за любимия човек – Безспорно има моменти, в които се чувстваме притиснати от обстоятелства, задачи и служебни ангажименти, но ако държим истински на човека до нас ще се постараем да намерим и малка пролука в така натоварения си график, за да му покажем колко скъп и ценен е той за нас.

6. Пренасяме всичките си нерви от работното място вкъщи – Това е огромна грешка, която голям процент от хората правят неволно. Всички имаме своите проблеми и неволи на работните си места, но ако искаме да запазим нормалността на връзката си, просто трябва да оставяме работните си проблеми на служебното място и да не натоварваме с тях и партньора си.

7.  Не смятаме за нужно да правим комплименти на половинката си – И независимо дали ще ги прави жената на мъжа или обратното, комплиментите от типа – много си красив/а днес, изглеждаш секси, ти си прекрасен човек, допълваш ме изцяло, са неща, които искат да чуват и двамата партньори и неща, без които не може да съхраните любовните си отношения. Ако искате да имате прекрасен любовен живот и чудесни отношения с любимия човек, просто никога не трябва да спирате да му припомняте колко неповторим и прекрасен е той за вас.

8. Човекът до нас вече не ни привлича сексуално, можем да намерим подходящ заместител – Това е един от моментите, които идват, дори без да ги искаме. Човекът до нас не ни привлича така, както е било в началото, но това не е повод просто да го заменим. Когато дойде този момент трябва да се замислим за нещата, които ни привличат в него, затова колко съвършен и прекрасен е той за нас и да намерим различни варианти да разнообразим взаимно сексуалните си изживявания, защото е голяма грешка да го изключим от цялостната картина, ако е човек на когото държим истински.

9. Забравяме за думата „съжалявам“ – Всички правим грешки, но е важно да можем да си го признаем и да изречем така трудната дума – „Съжалявам“. Връзките са сложни и не винаги се развиват според нашите очаквания, но е важно да разберем, че човекът срещу нас, освен че не е даденост, е човек с чувства като нас и ако искаме да съхраним тази връзка във времето трябва да можем да сведем глава когато сме сбъркали и искрено да му се извиним. Където има грешка, има и прошка – не го забравяйте и се постарайте да бъдете искрени и честни към своя партньор, за да се насладите наистина на една прекрасна и без излишно напрежение и скандали връзка.

10. Забравяме за думата „Обичам те“ – С времето смятаме, че не е нужно да казваме „Обичам те“ на човека до нас, защото той вече е наясно с нашите чувства, но това е грешка, защото тези думи са израз на взаимност, чувства и загриженост. Винаги можем да отделим от времето си, да се пречупим и да кажем тези думи на човека до нас, защото точно те са символ на любов.

Ако държите на човека до вас, грабнете всеки един миг с него, покажете му своите чувства, кажете му думата Обичам те,  защото животът е толкова кратък, а ние не сме вечни, не го забравяйте!