10 неща, които да започнем да правим за себе си още днес

  • Сподели:
10 неща, които да започнем да правим за себе си още днес

Marc and Angel са авторите на "1000 малки неща, които щасливите успели хора правят различно". Представяме ви техния невероятен списък от 10 неща, които трябва да започнем да правим за себе си.

1. Започни да прекарваш време с правилните хора. Това са хората с които се забавляваш, които те обичат и ценят, които те окуражават да се подобриш. Те са тези които те карат да се чувстваш жив, а не само да приемеш кои си, но и да приемеш и да бъдеш този човек който искаш да си.

2. Изправи се лице в лице срещу проблемите си. Проблемите ти не са това което те определят като човек, важно е само как се справяш с тях. Те няма да изчезнат освен ако не вземеш нещата в свои ръце. Направи това каквото можеш, когато можеш, и приеми това което си направил. Най-важното е да правиш всичко стъпка по стъпка в правилната насока.

3. Започни да бъдеш честен със себе си за всичко. Знай какво е правилно и какво трябва да промениш. Знай какво искаш да постигнеш и какъв човек искаш да бъдеш. Защото можеш да разчиташ единствено на себе си. Потърси истината в душата си за да разбереш кой си наистина. Веднъж след като го направиш, ще имаш по-добра представа къде се намираш, и ще знаеш как да постигнеш целите си. Прочети The Road Less Traveled.

4. Постави щастието си на първо място. Твоите нужди са от значение. Ако не цениш себе си и не се отстояваш това в което вярваш, пречиш на самия себе си. Помни че е възможно да се грижеш за собствените си нужди без да пренебрегваш хората около себе си. Когато нуждите са ти удовлетворени, е по-вероятно да можеш да помогаш на другите, които имат нужда от теб.

5. Бъдете себе си, искрено и гордо. Ако се опитваш да бъдеш някой друг, то това е единствено в твоя вреда. Бъди себе си. Приеми тази част от себе си, която има най-добрите идеи, която е най-силна и най-привлекателна. Бъди човекът, който познаваш – най-добрата твоя версия.

6. Започни да живееш в настоящето. Настоящето е чудо. Настоящето е единственият момент, гарантиран за теб. В настоящето е животът. Така че спри да мислиш колко велики неща те очакват в бъдеще. Спри да мислиш за това какво е станало и какво не е станало в миналото. Научи се да бъдеш „тук и сега“ и да живееш живота си, както трябва. Наслаждавай се на света заради красотата, която съдържа точно сега.

7. Започни да оценяваш уроците, на които грешките ти са те научили. Грешките са нещо нормално; те са трамплинът към прогреса. Ако не се проваляш от време на време, значи не опитваш достатъчно силно и не се учиш. Поеми рискове, препъни се, падни, после се изправи и опитвай отново. Оценявай това, че насърчаваш себе си, че се учиш, че растеш и се подобряваш. Значимите постижения са почти винаги реализирани след много провали по пътя към успеха. Една от "грешките", от които се страхуваш, е ключът към твоето най-велико постижение.

8. Започни да бъдеш по-учтив към себе си. Ако имаш приятел, който ти говори по същия начин, по който говориш за себе си, то колко дълго ще позволиш този човек да ти бъде приятел? Начинът по който се отнасяш към себе си поставя стандарта за другите. Трябва да обичаш себе си или никой друг не ще те обича.

9. Започни да се наслаждаваш на нещата, които вече имаш. Проблемът с много от нас е, че смятаме, че ще бъдем щастливи в определен момент от живота си – моментът, в който ние виждаме другите, които вече имат собствен офис или имение на плажа.

За съжаление, преди да стигнем до този етап от живота си отнема известно време, а може дори и да не стигнем, зависи какво е предвидила съдбата за нас. Затова се наслаждавай на нещата, които имаш сега. Отдели един момент всяка сутрин, когато се събудждаш, за да оцениш къде си и това което вече имаш.

10. Започни да създаваш щастието си. Ако чакаш някой друг да те направи щастлив, то това няма да се случи. Усмихни се, защото можеш. Избери щастието. Бъди щастлив, с това което си сега. Щастието е често срещано, когато и където го търсиш. Ако се опитваш да бъдеш щастлив в рамките на възможностите, които имап – то в крайна сметка това ще се случи.

Източник: Moyatden.bg