10-те най-притеснителни сънища

  • Сподели:
10-те най-притеснителни сънища

Събуждаш се. Дишаш тежко. Леко притеснение пъпли между гърба ти и потната ти тениска-пижама. Доста странен сън беше това, нали?

Искаш да видиш колко е часът. Все едно, ако се окаже твърде рано, това ще заличи неудобството от нещата, които току що сънува (но ако си спал 10 часа, тогава вече ти е наистина гузно).

Посягаш към помощната масичка от ИКЕА, взимаш телефона и… няма батерия. "Хм… след като не мога да видя колко е часът, а не ми се става да разплитам зарядното, което е някъде в шкафа, значи мога да си поспя още малко и може би, ако досънувам този сън, той ще придобие някакъв смисъл".

Повярвай… това, че целуваш някого на сън има само един смисъл… Но не те съдя.

Обратно на темата - събрахме десетте най-странни неща, които може да сънуваш, след което се чудиш дали искаш да ги забравиш веднага или да ги преживееш и наяве. Комбинирахме ги със забавни снимки на животни:

{GALLERY}

Снимки: Pixabay.com

10-те най-притеснителни сънища

Ако с 32 зъба можеш да изядеш храната, която изяждаш за единица време, смятай колко по-бързо ще хапваш, ако имаш 64 зъба или дори 164. Ще си като нутрибулета на Станка Златева, с който всяка порция фрикасе ще се превръща в нутрибомба за секунда (или калорийна в случая).

Изразът "да сдъвчеш на 2, на 3" вече ще има тотално различен смисъл - едро нарязано или фино блендирано?

Така че дишай - на сън наистина е гадно усещане, защото устата ти не е пригодена за толкова много зъби, но пък логично погледнато ще си е супер в реалния живот. И един любопитен факт - животното с най-много зъби е … охлювът. Провери сам, ако не вярваш.

10-те най-притеснителни сънища

Както знаем от приключенията на Алиса, дългото падане провокира много въпроси като "Къде съм", "Къде отивам", "Ще липсвам ли на някого", както и други доста по-логични като "Котки ядат ли прилепи?".

Не, Алиса, китайци ядат прилепи и после всички си стоим вкъщи с месеци и сънуваме странни неща. Та след дългото си падане малката приказна героиня каца върху сухи листа и съчки и се отърсва от дрямката си.

А ти се събуждаш в мекото си топло легло с матрак от мемори пяна. Не виждам от какво се оплакваш, значи.

10-те най-притеснителни сънища

Честито! Явно сън номер 3 всъщност е бил пророчески. Това значи, че има вече кой да те завива, като си заспал на дивана, да мие чиниите вместо теб или да ти подава руло тоалетна хартия, когато те е оставил само с едно квадратче (без да иска, разбира се).

А до реалната сватба остават само два дни и ти си в шок дали все пак не правиш най-голямата грешка в живота си, затова всяка вечер сънуваш как хвърляш букета и той чупи окачения таван в ресторанта. Спокойно - и това ще мине. И пари ще събереш. И на меден месец ще идеш.

Ако все пак няма изгледи да се жениш, сънуваш ли сватба "трябва да се пазиш от здравословни проблеми", твърди топ сайтът за сънища "съновник.бг". Нямам какво да кажа. Явно и сватбата "вреди сериозно на вас и на другите около вас".

10-те най-притеснителни сънища

Братле, това не беше сън. Беше петък вечер преди втория локдаун. Бяха коктейли, шотове, бири. А дори нямаше 23 часа. Не ми вярваш - еми питай човека от "Мимас". И той разбра, че искаш фалафел, а ти искаше френч фрайс.

10-те най-притеснителни сънища

Кофти. На раздяла ще да е този сън. Понякога след години съвместен живот двойките си омръзват, леко се отегчават един друг, шегите вече не са толкова забавни, свалките липсват, комплиментите са за национални празници само.

Вместо това се питате "Къде са ми чорапите, само 3 дни ги нося" или "Пак ли ще гледаш мач, хайде да ходим в мола". Или фразата, която е на челна позиция в класацията "топ 3 въпроса за семейни", а именно "Какво ще ядем?!".

Понякога тази "идилия" ни кара да мечтаем за нещо ново и вълнуващо и се превръща в благоприятна среда за развитие на особен интерес към новия атлетичен инструктор по тае-бо или към забавната млада колежка.

Та след като се събудите едновременно разтревожени от тази подсъзнателна изневяра, развълнувани от виртуалната първа целувка и разочаровани, че алармата е звъннала на най-интересното, вижте добре човека до вас (да, този/тази с лигичката по брадата) и преценете дали моментният интерес към новия човек не е просто… моментен.

И дали не можете да разчупите рутината на семейното битуване, за да се сънувате един друг, а не с някой друг.

10-те най-притеснителни сънища

Гледал ли си клипа, в който 102-годишна баба опитва да духне свещите от тортата си? И да не си, предполагам, че се досещаш какво се случва, когато не е ползвала "Корега", а някакво аматьорско лепило от магазина по левче.

Така че спокойно, това е пророчески сън, че ще доживееш дълбока старост и ще имаш изкуствено чене, което ще държиш в чашка до главата си. Или в джоба на вълненото си елече. Или няма да помниш къде е.

Все пак според най-достоверния сайт на тълкуване на сънища (номер 1 в Гугъл), да ти падне зъб вещае "лоша прокоба или влошаване на здравето". Е, това и аз мога да ти го кажа без да съм зъболекар. Така че паста за зъби, почистване с конец и после вода за уста. 1,2,3 - зъбче остани.

10-те най-притеснителни сънища

Вярно е, че "подсъзнанието може всичко", но за съжаление чак толкова не може. По-добре опитай да кажеш или покажеш на човека в реалния живот какво чувстваш, ако искаш да го целуваш наистина един ден. Все пак не очакваш, че той/тя чете мисли, нали?

А ако чете... Е, явно знае за чувствата ти и нарочно се прави, че не знае. Като трети вариант - може да се откажеш на време и да си избереш нещо по-постижимо и смислено - като да се запишеш на съвместния семинар на Кобилкина и Тонкин, само сега на уникална цена.

10-те най-притеснителни сънища

Ами спри да бягаш само на пътеката във фитнеса. Върви в парка или в градинката пред блока, за да виждаш, че напредваш. Нали знаеш, като се засекат два влака на една гара - не знаеш твоят ли се движи или съседният. Нещо като Румъния и България - чудиш се съседката ни ли напредва или ние изоставаме.

Сега сериозно - доста кофти усещане. Цялото ти тяло се напряга да се премести поне с дециметър напред, но не мърдаш. Не можеш. И тук дори не става дума за свинския котлет, руската салата и баклавата, с които вечеря като за последно преди новия локдаун.

Тук говорим за бетон, излят върху теб, докато си бил още на плажа, а някой е решил, че ще строи там мол с гледка към морето. Или като Джако и лунната му походка - изкуството да се движиш без да се движиш. Макар че ти не си толкова грациозен, но тренирай - имаш време до другата пролет, когато отново ще се срещнеш с хора.

Специалистите по движение и в частност тичане - Юсейн Болт и Нютон са го доказали (първият - с 4 световни рекорда и 11 световни титли; вторият - с някакви сложни формули): "Всяко тяло запазва състоянието си на покой или на равномерно и праволинейно движение дотогава, докато външна сила не го изведе от това състояние."

Мълнията е нарушавал за броени секунди състоянието си на покой благодарение на изключителната си физическа подготовка и талант. Човекът с ябълката пък се занимава самостоятелно с теорията за гравитацията, след като университетът му е затворен като предпазна мярка против започналата през 17 век чумна епидемия.

Историята се повтаря, нали? Остава само и българското правителство да спре с праволинейното си движение, защото рано или късно ще се появи външна сила, която да му покаже втория закон на Нютон.

А ти приеми, че да тичаш на място понякога значи, че може би някъде там има сфера, в която си яко зациклил и имаш нужда от промяна. Затова наяве направи първата крачка към нея. Знам, че знаеш за какво говоря.

10-те най-притеснителни сънища

Еми това е животът - път към смъртта. Но да не сме толкова негативни. Важното е да си изпълнил времето си тук на земята, в тая родна майка България или някоя емигрантска мащеха, със смисъл, радост и добри хора, с които можеш да се смееш, да плачеш, да се напиеш и … да споделиш всеки един сън.

Лек нощ.

10-те най-притеснителни сънища

Логично да е бившо, ако си минал през точка 4 и все пак си решил, че моментното увлечение е по-сериозно и е знак, че настоящата ти връзка е вече за смяна. Ама е минало време. С новия човек не се е получило.

И сега ти остават само стари снимки и романтични сънища. Тъжно. Ама ще мине. Защото най-готината способност на човешкия мозък е да забравя. Освен, ако не участваш в "Стани богат".