12 причини, поради които не трябва да ви интересува какво мислят хората

  • Сподели:
12 причини, поради които не трябва да ви интересува какво мислят хората

Не живеем ли всички по този начин? Всички ние постоянно се тревожим за това, което нашите семейства, приятели и хората около нас ще помислят за нас. Прекарваме краткия си живот, живеейки според техните идеи, така че да не бъдем изолирани или отблъснати. Но не е ли това истинската причина за тъгата ни? Тук сме изброили 12 убедителни причини да спрете да се притеснявате за това, какво мислят хората!

1. Това е вашият живот и той не влиза в работата на никого.

Точно толкова е просто. Трябва да сме достатъчно смели, за да го кажем в лицето на всеки. Това е вашият живот и никога не се опитвайте да го променяте, заради някого.

2. Никой не може да знае кое е най-добро за вас.

Вие сте този, който познава най-добре живота и трудностите си. Единствено вие знаете какво е най-добро за вас, никой друг: дори по-добре от майка ви и баща ви. Винаги слушайте себе си преди да послушате хората наоколо.

3. Това, което е напълно правилно за някой друг, може да е напълно погрешно за вас.

Хората съдят за вас, според това, което е правилно за тях и на базата на това предполагат какво ще е добре и за вас. Въпреки че нещо, което работи чудесно за някого, за вас същото нещо може да е катастрофално. Така че забравете за чуждия опит и създайте свой собствен уникален опит.

4. Това ви възпира да следвате мечтите си.

Може би това е най-съществената причина да не слушате какво казват хората! Изграждането на живот, който е постоянно съобразен с идеите на околните, ви държи далеч от всичко онова, което желаете най-силно. Никога не забравяйте това, защото е важно!

5. Вие сте този, който ще живее с последиците от решенията си, не те.

Не можете да вините никого, ако ви е дал грешен съвет. Никой няма да поеме тази отговорност. Така че защо трябва да позволявате на някого да влияе на решенията, след като последиците ще повлияват единствено на вас?

6. Идеите на хората се сменят ежедневно.

Всичко се променя. Мислите и идеите се сменят непрекъснато. Вие дори не сте в състояние да достигнете темпото, с което идеите на хората вървят в потока. Това да слушате сърцето си и да живеете според вашето собствено темпо е най-доброто решение, което можете да вземете.

7. Животът е кратък.

Трябва да го отбележим. Защо да прекарвате средно 65 години, тревожейки се за мненията на останалите?

8. Знаете, ние жънем това, което сме посели.

Решенията, които взимате, ще доведат до последствия и вие трябва да поемете отговорността за това. Ако не вие, то никой друг няма да го направи.

9. Хората не ги интересува, толкова, колкото вие си мислите.

Вие може би прекарвате месеци, вземайки решение. Защо трябва да послушате някой, който не е помислил дори 2 минути по въпроса? Кой смятате го е грижа повече от самите вас? Кой ще помисли толкова обстойно за живота ви, колкото вие? Никой!

10. Това ограничава свободата ви.

В момента, в който започнете да живеете според това, което мислят останалите, положението се влошава с всеки изминал ден. Защото в крайната сметка, ще стигнете до момента, в който ще се налага да се занимавате с излишни тежести.

11. След време ще започнете да живеете живота си за другите.

Останалите ще започнат да определят живота ви в крайна сметка, а вие ще премисляте какво ще кажат те. А всичко това ще ви измори в крайна сметка.

12. И последно – няма такова нещо като "да угодиш на всеки."

Независимо какво правите, винаги ще има някой, който няма да харесва нещо в живота ви. Нужно е да се фокусирате в това, което ви прави щастливи, преди всичко останало!

Изтoчник: Onedio.co / Превод: Framar.bg