20 въпроса със Здрава Каменова

  • Сподели:
20 въпроса със Здрава Каменова

Определям Здрава Каменова като перфектния летен микс, чиито съставки са: добро настроение, лайм, хумор, щипка ирония, малко ром, очарование и талант. Вероятно цветът на този коктейл ще бъде огнен, ще е препоръчителен в големи дози, а крайният резултат за нула време ще се превърне в хит. 

Прочетете какво ни сподели актрисата, драматург и писател Здрава Каменова, и вземете нещо за себе си от този приятен разговор.

Светът щеше да е по-добро място ако - Мислехме за цялото, ако поставяхме в ежедневните си избори на преден план голямото... Кое би било по-полезно не само за мен, но и за останалите? Защото сме едно, колкото и упорито да живеем сякаш това не е така. Въпреки че има случаи, когато, поставяйки своите дълго потискани нужди, най-после на преден план, всъщност спасяваме света от избухването ни като вулкан.

Най-често казвам "не" за - Курса по танци, който отлагам сигурно 15 години. 

Песента, която кара душата ми да танцува - Golden на Harry Styles.

Една жена не може без - Да обича и уважава себе си, за да има сили да се раздава за прекрасния мъж, осемнайсетте деца, приятелите, обществото, кучетата, котките, папагалите и изчезващите видове в света. Една жена не може, без да нарушава диетите си и без да се влюбва всеки ден в децата си, в мъжа си, в Harry Styles и в някой невъзможен чифт обеци.

Разхвърляни дрехи или разхвърляни мисли - О, и двете. Задължително. Непрекъснато.

Обещанието, което не успях да спазя - "Някъде трябва да даваш всичко, а някъде нищо", казва Дънов. Е, аз още не мога да се науча, че има места, където трябва да не даваш нищо, че идеите, усилията, обичта няма да променят нито човека, нито живота му конструктивно.

Любовта на мъжа минава през стомаха, откъде минава любовта на жената?

През очите на децата ѝ. Ако виждаш децата си щастливи, сбъдващи мечтите си, сигурни, открити за чувствата и емоциите си в дома си, значи си направила верния избор с мъжа и всичко е наред.  

Най-близките ми хора ме наричат - "Здраве" и "душе".

Хората, които не обичат кучета, са - Аууу, не познавам такива. Пу, пу.

Как би прекъснала неловкото мълчание?

Със смешка, свързана с неловкото мълчание в момента. Обожавам неловките ситуации, те раждат най-смешните монолози. Дет‘ се вика, неловките ситуации са основата на цялото ми творчество. Ха-ха!

Моята дефиниция за сродна душа е - Нямам дефиниция. Много дУши с техните душИ са ми любопитни и това ме кара да ми е интересен тоя свят и да ми се иска постоянно да пиша за него. Почвам да разбирам, че бурсуците не са това, което са. Зад някой бурсук се крие чуден човек, а зад някой широко усмихнат наднича киселец. 

Последният път, когато плаках - Когато гледах кадри с децата в подземията на Азовстал.

В хората забелязвам първо - Дали гледат в очите.

Много ценя в приятелството да има - Искреност и тактичност, усещане кога трябва да бъдеш насреща и кога да се дръпнеш, но да дадеш ясен знак, че си там, насреща. 

Давам втори шансове -

Само на децата си.

Никога повече ни бих опитала - Плаване в лодка без спасителна жилетка в Индийския океан /не мога да плувам/.

Най-вредният ми навик е - Да пия много малко вода.

Думата, която искрено ме дразни, е - По-скоро е израз - "не ми пука", абсолютно вредна фраза, която не употребявам никога, забранена е и вкъщи. Трябва да ни пука, винаги, за всичко.

Избирам да…

Вървя напред, да измислям нови театрални формати, да бъда силна, да бъда крехка, да се смея, да разсмивам, да обичам.

Нещото, за което съм благодарна, е - Всичко. Всички хора и животни в живота ми, за уроците и добрите, и лошите, и много, много, много благодарна съм за ПУБЛИКАТА в залите, за очите им и усмивките. Давате ми смисъл! Бъдете много здрави и щастливи!  

В момента Здрава Каменова представя в различни градове своя последен комедиен моноспектакъл "Хитът на сезона". Предстоящите дати са, където можете да я гледате са:
София, 22 май: https://bit.ly/3O24Iud
Велико Търново, 24 май: https://bit.ly/3u8tAIN
Бургас, 25 май: https://bit.ly/3ubxXmL

Писателката Жива Каменарска е притисната от краен срок за написване на пиеса. В същото време в живота ѝ нахълтват неуспяла амбициозна актриса, поп фолк певица, отчаяна домакиня и собственият ѝ брат. Всички те са на ръба и със спешна нужда да участват в тази пиеса. А когато се появява и една фалшива новина в пресата, нещата съвсем излизат от контрол.

Докъде ще бъде доведена Жива от манипулациите на тези герои и колко голяма е цената, която трябва да плати, за да създаде истински Хит? Неочакван обрат, какъвто дори писателката не би могла да измисли, ще преобърне живота ѝ до точка, от която няма връщане назад.

Предупреждаваме ви, че в тази ситуационна комедия има опасност да се откриете, както и да припознаете ваши близки, което може да доведе до натрупването на голямо количество смях.

В най-новия комедиен моноспектакъл на Здрава Каменова ще се появят любими персонажи от най-популярните ѝ комедии в нова и необичайна светлина ("Жената е странно животно, "Помощ, имам две деца", "Бонбон", "Когато рокът беше млад").

Очаквайте и Здрава Каменова с авторските стендъпи - "Една Жена каза" и "Още една жена каза", чиито морски дати ще предстоят през лятото.