6 причини да преследваш мечтите си

  • Сподели:
6 причини да преследваш мечтите си

Проблемът на доста хора е, че нямат мечта, че живеят в коловоза на живота... Ако вие обаче сте от тези, които знаят какво искат, какво чакате?! Днес е моментът да се впуснете в преследване на мечтите и целите си. Днес и нито миг по-късно! Ето цели 6 причини да го направите. Но сигурни сме, има и много повече. И най-голямата от всички е истинското щастие...

Утре не е гарантирано.
Много хора се изкушават да отлагат мечтите си, чакайки най-подходящия момент. Но истината е, че така той никога няма да дойде.Ние сами можем да го създадем като започнем да осъществяваме мечтите си крачка по крачка. А и нали знаете? Никой няма представа какво го чака утре, затова действайте сега!

Светът е в очакване на вашия подарък.
Нали не си мислите, че сте се пръкнали случайно на този свят?! Няма нищо случайно и вие живеете, защото трябва да дадете нещо от себе си на света. Може и да има хиляди художници, но никой не рисува, както вас. Може да има безброй писатели, но никой няма вашата гледна точка... Схващате, нали? Вие носите отговорност да разберете какво е призванието ви и да го споделите със света.

Ако не направите първата крачка, никога няма да сбъднете мечтите си.
Сори, обаче номерът не става със щракване с пръсти! Той става стъпка, по стъпка, малко, по малко... Дори да не знаете какво точно искате да постигнете и как да го направите, просто започнете и бъдете постоянни. Лека по лека пътят ще се разкрие пред вас.

Със страх не се сбъдват мечти.
Всъщност, това е най-големият убиец на мечти! Трябва да се научите да различавате страха от инстинкта за самосъхранение и да не се поддавате на първия. Какво пък толкова, ако сгрешите? Какво ако се провалите няколко пъти? Толкова ли е фатално? Знаете ли? В повечето случаи това дори е много полезно, защото така ще научите най-добрите уроци по пътя към сбъдването на мечтите си. Страхът е избор! Затова изберете той да не ви спира.

Там има възможности, за които никога не сте знаели, и те чакат вас.
Да, по пътя към мечтите са всички онези неща и хора, които ще ви помогнат да ги осъществите. Но трябва да тръгнете по него с отворено съзнание, благодарност и вяра. Пред вас могат да се отворят неподозирани врати, но никога няма да ги видите, ако просто си стоите и чакате.

Ако се отдадете на мечтите си, ще бъдете много по-щастливи.
Представете си само колко по-радостни и пълноценни ще се чувствате дори и само, ако знаете, че сте се осмелили да поемете по пътя към осъществяването на мечтите си! Това да поемете контрола над собственото си щастие ще ви дъхне толкова енергия, сили и позитивизъм, че крайният успех ще е само въпрос на време.

Вижте още:

Най-великите мигове в живота

Четирите закона на духовността

Най-сигурният начин да станеш по-умен и по-щастлив

6 причини да преследваш мечтите си
Много хора се изкушават да отлагат мечтите си, чакайки най-подходящия момент. Но истината е, че така той никога няма да дойде. Снимка: sxc.hu/fotoviva