7 неподходящи теми за първа среща

  • Сподели:
7 неподходящи теми за първа среща

Първата среща - много вълнуващо събитие в живота на всеки човек. За да премине приятно и да не се превърне в последната, трябва внимателно да подберете темите на разговор. Представяме ви седем теми, за които не бива да се говори на първа среща.

1. Отношенията с бившия/та

Темата за отношения с бившия/та е много важна, но не и за първата среща. Всичко с времето си. Ако вашият партньор поиска да разкажете за миналото си и личния си живот, трябва тактично да му кажете, че часът за откровения още не е дошъл.

2. Религия и политика

От гледна точка на етикета, тези теми е абсолютно нежелателно да се засягат в общуването с недостатъчно близки хора, да не говорим за първа среща. Изключение може да се направи, ако единството във възгледите е въпрос на приоритет за вас.

За да разберете повече за това дали идеите ви за света са сходни, може да разгледате профила на партньора си в социалните мрежи и да разгледате списъка на групите, в които участва.

3. Пари

Темата за парите на първа среща едва ли ще добави романтика във вашите отношения. Въпрос на такт е да не питате мъжа/жената за състоянието на банковата му/ѝ сметка или размера на заплатата. Тези теми не доставят удоволствие на всеки.

4. Секс

Не започвайте разговори на интимни теми на първа среща. Дори и такова горещо момиче като Саманта от "Сексът и градът" не би започнало веднага да говори за секс, даже ако целта ѝ е да съблазни най-красивия мъж. От тези разговори, вашето рандеву няма да стане по-интересно, а напротив, твърде елементарно.

5. Семейни проблеми

Възможно е още на първата среща да разберете, че пред вас стои единственият човек, с когото искате да прекарате живота си, да споделяте чувствата си, преживяванията и проблемите си. Дори и да е така, не бързайте да се доверявате и да споделяте тайните си. 

6. Здраве

Не е необходимо на първата среща да се говори за болести и здравословни проблеми. Такъв разговор е подходящ само в кабинета на лекаря.

7. Глобални планове за бъдещето

Вашият събеседник, според вас, е мъжа/жената на мечтите ви. Може би е така, но дори в този случай не е добре да го/я разпитвате за бъдещите му/ѝ планове. Не изпреварвайте събитията. Дайте му/ѝ време и възможност да ви завладее и покори, доказвайки ви своите чувства с постъпките си.

Снимка: shayaricollection.in