8 неща, които ни зареждат с енергия

  • Сподели:
8 неща, които ни зареждат с енергия

Вярваме, че щастието се крие в малките неща - онези почти незабележими жестове, които ни карат да се усмихваме. Вярваме и че, когато се грижим за себе си, това ни зарежда с много позитивна енергия. Днес ви предлагаме няколко трика, които ще ви заредят с положителни вибрации и много енергия за работния ден.

Започнете деня с позитивна мисъл

Хората казват, че денят се познава от сутринта, затова ние ви предлагаме да му дадете силен старт, с някоя позитивна мисъл или любима песен. Ако сте от любителите на спорта, може да станете малко по-рано и да потичате в парка.

Поставете си ясен фокус за деня

Ако знаете къде искате да отидете, ще намерите правилния път. В главната роля на един успешен ден стои фокусът – ясното ни намерение какво искаме днес и как да го постигнем.

Запишете всички задачи, които ви предстоят днес

Когато стигнете в офиса, започнете с изпълнението на най-трудната. Този трик ще ви помогне да се справите с отлагането на задачи и ще ви остави с приятно усещане за успешен ден. Всичко след това, ще ви се струва като песен. Не забравяйте да записвате и всички добри идеи, които ви хрумват!

Бъдете любезни с хората около вас и им благодарете

Казвайте благодаря за всички малки и големи неща, които съпътстват деня ви. Ще забележите, че когато се държите така, всички хора сякаш стават по-мили и с охота отговарят на желанията ви, усмихват ви се и ви помагат. Така неусетно денят вече е станал по-добър.

Превърнете обедната почивка в приключение

Градът ни е малка вселена, пълна с необятни възможности! Подарете си ново изживяване през обедната почивка, като отидете в онзи ресторант, който искате да посетите от месеци. Изпийте чаша кафе под някое цъфнало дръвче. Отидете на лек шопинг с колежки. Разходете по зелената трева… боси.

В колата по пътя към вкъщи обикновено мислим за всичко останало, но не и за това колко сме щастливи и благодарни

Затова ви предлагаме нов ритуал, който да включите в ежедневната си програма. Използвайте времето, което прекарвате в чакане на светофара, за себе си. Дайте си признание за успешния ден, благодарете за всичко, което сте постигнали и всичко, което ви прави щастливи днес.

Усмихвайте се!

Усмивката ни прави по-красиви и дори по-млади, а най-вече прави ни по- щастливи! Учените от университетът Montpellier са установили, че усмивката променя вътрешната ни нагласа и ни прави по-ефективни лидери.

Почивните дни са само за вас

Направете всичко онова, за което все не ви остава време, но ви доставя удоволствие. Отидете на SPA, театър или в планината. Посетете новооткритата изложба в близката галерия. Изключете телефона си за няколко часа и се насладете на тишината. Подарете си букет цветя, просто така, защото денят е прекрасен!

Източник: fashioninside.bg