Ако искате да бъдете успешни, задайте си следващите 5 въпроса

  • Сподели:
Ако искате да бъдете успешни, задайте си следващите 5 въпроса

Всички ние искаме да бъдем щастливи и здрави, но за много от нас това означава и достигане на определено ниво на успех. Предлагаме ви списък от въпроси, с който да успеете да прецените нивото си на успех, което сте достигнали.

Ако искате да се развивате успешно, дори отвъд най-смелите си мечти, задайте си онези въпроси, които най-успелите хора поставят пред себе си.

1. Често ли се проваляте?

Томас Едисон го е казал най-добре: "Аз не съм се провалил, а току-що открих 1000 ситуации, при които електричеството няма да работи." Но с малко повече постоянство, е успял да създаде електричество. Никога не се отказвайте от мечтите си - продължавайте да вярвате искрено в тях! С всеки нов неуспех имате нова възможност да постигнете успех. Ако не се проваляте достатъчно много, не се стараете достатъчно да достигнете заветната си цел.

2. Забавлявате ли се в момента?

Успешните хора преценяват успеха си според размера на забавление, който те получават, и радостта, извираща от него. Успешните хора безкористно обичат работата си, така че много от тях дори не работят и един ден от живота си. За тях това е най-вече игра.

3. Използвате ли страха си, за да да мотивирате действията си?

Ние всички се страхуваме от нещо, но разликата между успелите хора и тези, които пренебрегват своите мечти, е именно страхът. Успешните хора го използват, за да ги мотивира към действие, вместо да позволят това да ги извади от играта и да ги откаже от целта им. Страхът може да бъде използван като инструмент за вдъхновение и амбициране.

4. Вдъхновявате ли се всеки ден?

Най-успелите хора в света са винаги вдъхновени от света около тях и го използват за създаване на нови идеи. Вдъхновението е стимулът за реализация и промяна.

5. Оставяте ли се на течението?

Успешните хора яздят вълните на живота с грация и лекота вместо да се борят срещу течението и да се опитват да пробият в посоки, които са затворени за тях. Позволете на естествения ритъм на живота си да ви изпълни и гледайте как вашите мечти се сбъдват.

Източник: mindbodygreen.com / превод: Силвия Ковачева за za-men.eu

Ако искате да бъдете успешни, задайте си следващите 5 въпроса

Успешните хора преценяват успеха си според размера на забавление, който те получават, и радостта, извираща от него. Снимка: freeimages.com