Акварели в края на лятото

  • Сподели:
Акварели в края на лятото

Акварелът изглежда лесна техника, но всеки който се е опитвал да го опозне разбира, че не е така. Лятото е акварелно време, един от известните наши художници – Росен Марковски преди началото на есента е решил да сподели своите акварели с нас. 

За това ни кани на гости в своето ателие. Събитието ще се състои в петък, 8 септември от 19.00 ч. в двора срещу ул. "Венелин" 26, тел. 0888 100 988. Дрескодът е само един – доброто настроение! Очакваме ви!

Росен Марковски е роден през 1964 година в Троян, където завършва Средно художествено училище за приложни изкуства. През 1994 година се дипломира от Националната художествена академия - София със степен магистър. До момента има над 40 самостоятелни изложби в България, както и изложби в Германия, Норвегия, Франция, Чехия и Унгария.

Картините му са в редица частни колекции в Европа и САЩ.  Автор е на поредица от документални видео филми. Освен с голямата си любов - живописта, Росен Марковски се занимава успешно с пластика, дизайн на мебели и интериор, фотография, музика и декори за кинопродукции.