Анджелина Джоли с благородна постъпка към афганистанските бежанци

  • Сподели:
Анджелина Джоли с благородна постъпка към афганистанските бежанци

Анджелина Джоли официално се присъедини към Instagram и причината за това е възхитителна, благородна и неизненадващо филантропска.
Активистката ще използва платформата и гласа си, за да привлече вниманието към ситуацията в Афганистан. Джоли се е почувствала принудена да създаде своя профил в Instagram, в момент, когато жените и младите хора в Афганистан, губят способността да общуват в социалните мрежи и да се изразяват свободно.

Първата публикация на Джоли включва три снимки: ръкописно писмо, получено от афганистанско момиче, чийто инициали са замъглени и умишлено скрити, както и кадър на седем афганистански жени, облечени в хиджаб и обърнати в гръб.

Под своя, единствен за сега пост, актрисата пише следното:
„Това е писмо, изпратено от тийнейджърка в Афганистан. Точно сега, в този момент, хората в Афганистан губят способността си да общуват в социалните медии и да се изразяват свободно. Затова дойдох в Instagram, за да споделя техните истории и гласовете на онези по целия свят, които се борят за основните си човешки права."

Към това Джоли продължава да обяснява личната си връзка с афганистанските бежанци и да разказва за времето, когато е посетила страната преди 20 години, две седмици преди трагедията на 11 септември.

„Отвратително е да гледам как афганистанците се разселват отново от страха и несигурността, обхванали страната им. Да се харчат толкова много време и пари, да се пролива кръв и да се загубят животи, само за да се стигне до това, е почти невъзможно за разбиране.

Гледането в продължение на десетилетия как афганистанските бежанци, някои от най-способните хора в света, се третират като бреме, също е отвратително. Знаейки, че ако имат инструментите как да го постигнат, както и уважението, биха направили много за себе си. Срещнах толкова много жени и момичета, които не само искаха образование, но и се бореха за него."

Тя завърши с изявление, в което твърди, че ще направи всичко възможно, за да подкрепи афганистанския народ и призова другите да се присъединят към нея.

„Подобно на други, които са обвързани, няма да се отвърна. Ще продължавам да търся начини как да помогна. И се надявам, че ще се присъедините към мен."

За няколко часа от създаването на своя официален акаунт, Анджелина Джоли вече имаше над четири милиона последователи.
@AngelinaJolie