Астро прогноза за периода 10 - 16 октомври 2016 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 10 - 16 октомври 2016 г.

Започнахме тази седмица с Луна във Водолей. Още в 9.36 ч. в понеделнишката сутрин Луната ни направи някак по-Въздушни, може би с една идея по-разсеяни от обичайното, по-настроени на приятелска, дружелюбна вълна, или пък по-увлечени от модерните технологии, от нови ел.-джаджи :) или комуникационни системи.

Освен това тя е прекрасно аспектирана от Меркурий и Юпитер във Везни, също Въздушен зодиакален знак. Интуицията ни работи прекрасно и успяваме да изразим ясно вътрешния си свят пред другите хора.

На фона на такъв интелектуален подем, на бликащи идеи и творчески прозрения е лесно да започнем делничната си програма, колкото и натоварена да е тя. Луната продължава да расте и да ни дарява с достатъчно сила и енергия, за да се справяме с текущо възникващите задачи.

Във вторник Луната остава във Водолей цял ден, като се съхраняват астро тенденциите от вчера. За днес е характерен хармоничният аспект между двете Светила (Слънцето и Луната). Слънцето е във Везни, а Луната - във Водолей, два силни въздушни знака, които отново активират интелекта и ума ни.

В сряда в 15.46 ч. Луната влиза в подвижните водни Риби. Денят е добър за всякакви занимания със стихията Вода :) Да се разбира - СПА-процедури, миене, поливане, взимане на душ или на топла вана в есенната прохлада. А може да означава и просто това, че навън ще вали, ще бъде влажно и мокро, така че имайте предвид и това. Когато Луната е в Риби, всички ставаме мечтателни, отнесени, чувствителни и емоционални, склонни да съпреживяваме чужди проблеми и болки.

В четвъртък Луната остава в Риби целият ден. Интересен аспект е съвпадат Нептун-Луна, който изостря интуицията ни. Поетите чувстват импулс за творчество и биват осенени от муза. Венера също е във воден знак. Всичко това улеснява заниманията с изкуство, литература, музика и живопис. Талантите ни се разгръщат с приятна лекота. Представителите на арт-професиите е добре да се възползват от този благоприятен в астрологично отношение момент, за да създадат прекрасни произведения.

В петък точният хармоничен аспект между Луната и Венера във водни знаци ни носи силна женска енергия и добро разбирателство между зрелите и младите жени в частност. В 18.11 ч. Луната се премества в кардиналния огнен Овен и насища атмосферата с пламенност, оптимизъм и действеност.

Събота е денят преди Пълнолуние, възможно е да започнем да усещаме вътрешно напрежение и дискомфорт. За съжаление тази напрегнатост се засилва и от наранената Луна. Тя е аспектирана негативно едновременно от Слънцето, Юпитер, Уран, Меркурий, Плутон и Марс.

Определено ни е тежко и трудно да устояваме. Сякаш ни стрелят от различни посоки, а ние се стремим да оцелеем. В тази битка добре биха ни се отразили разходките на открито, движението и спортуването, така че е добре да се възползваме от огнената Луна, да бъдем физически активни и по този начин да разсеем напрежението.

В неделя, точно в 7.28 ч. сутринта, е Пълнолунието в Овен. Двете Светила са в опозиция, затова основната дилема е по оста Аз - Другият. Слънцето е във Везни – знак, който постоянно се опитва да запази баланса и хармонията между хората. Понякога, опитвайки се да постъпи така, че на всички да им е добре, се загубва и се колебае, трудно му е да вземе окончателно решение.

Луната пък е в противоположния знак – Овен – огнен, страстен и спонтанен, той не мисли какъв ще е резултатът от действията му, дали ще има засегнати, важното е да се върви напред и да се покоряват нови територии, да има растеж.

Заради тези противоположни тенденции обикновено по Пълнолуние се чувстваме разпънати между две крайности, но точно тогава има и най-голяма възможност за развитие, за разширяване на разбиранията, за осъзнаване на това кои сме всъщност и защо сме тук.

Вероятно е емоциите да ескалират, заради огнената Луна, и да сме склонни да влизаме по-лесно в конфронтация. Важно е да успеем да вземем предвид и отсрещния, с неговата различност, с неговата реалност, която може да не отговаря на нашата.

В 18.10 ч. Луната влиза в земния устойчив Телец и общата енергетика се променя към повече спокойствие, грижовност и стабилност, което ни помага да завършим уикенда малко по-релаксирани, отколкото го започнахме.

За цялата седмица са характерни следните планетни позиции:

Кардинална Тау-квадратура, включваща Плутон и Марс в Козирог, които ни насочват към трудови постижения и кариерен растеж, Слънце, Юпитер и Меркурий във Везни, които ни тласкат в посока стремеж към хармонични лични отношения, а Луна и Уран в Овен ни карат да обърнем внимание на самите себе си и да действаме активно, преследвайки личните си желания.

Тази Тау-квадратура нагнетява напрежението през тази седмица. Различни части от нас ни движат към различни дейности и това ни обърква, уморява и изтощава. Най-силно това ще се отрази на представителите на кардиналните знаци (Овен, Рак, Везни и Козирог), както и на всички хора, които в рождените си карти имат Луна и/или Асцендент в тези знаци.

Юпитер е във Везни. Това е планетата, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Във Везни Юпитер се чувства по-свободно, отколкото когато беше в Дева. Той ще транзитира в знака на партньорството и брака до 10 октомври 2017 година. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област.

Слънцето и Юпитер още съвпадат във Везни. Тъй като и двете планети са гиганти, тяхното съвместно действие се усеща силно. Възможно е да получим подкрепа от значима за нас фигура и това да издигне социалния ни статус. Имаме шансовете да израснем личностно и това да си проличи във външния свят. На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония.

Миналата седмица Меркурий влезе във въздушните Везни. Сега Меркурий вече съвпада със Слънцето и Юпитер. Планетата на ума и общуването е в знака на хармонията, справедливостта и търсенето на баланс. В този период сме по-способни да виждаме истината от различни гледни точки, също така по-тактични, дипломатични, миролюбиви и склонни към компромиси. Поради тази причина обаче може да станем и по-нерешителни и колебливи. Меркурий ще остане във Везни до 24 октомври 2016 г. Периодът е подходящ за изглаждане на недоразумения, приближаване на крайни позиции и цялостно омиротворяване.

Венера е в Скорпион и слага отпечатък върху любовните отношения по посока на по-голяма особеност от партньора, ревност и страст. Венера е в Скорпион до 17 октомври 2016 г.

Марс е в Козирог от 27 септември до 8 ноември 2016 г. Той ни помага в работата, професията и кариерното развитие, насочвайки енергията и действеността ни по посока на материални постижения, професионални успехи, амбициозност. Тъй като Марс екзалтира в Козирог, той там е в силата си. Ще остане в земния кардинален Козирог до 8 ноември 2016 г. Периодът е подходящ за действие по важни делови проекти.

В периода са ретроградни само планетите Нептун и Уран, всички останали планети се движат директно.

И помнете, утре започва от днес!

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., desykv@abv.bg, skype - desykv