Астро прогноза за периода 12-18 септември 2016 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 12-18 септември 2016 г.

В понеделник Луната е в Козирог целият ден. Добро начало на новата работна седмица! Амбиция, желание за постижения, успехи и власт. Силно влияние на Земната стихия - ще сме настроени на работна вълна.

У дома можем спокойно да се захванем с есенно почистване, с подреждане, ремонт или с правене на зимнина. В службата - да се възползваме от деловия планетарен фон, за да гоним задачите и проектите си. Слънцето и Меркурий съвпадат в Дева, като в същото време правят хармоничен аспект с Луната и Плутон в Козирог.

Във вторник още в 0.31 ч. Луната влиза в неподвижния въздушен знак Водолей, като последователно прави хармонични аспекти с Юпитер, Сатурн и Венера. Отлично ни се отразяват срещи с приятели, общуване в социалните мрежи, занимания с електроника и високи технологии. Денят е подходящ за всякакви практики за засилване на женската енергия. Прозорливост, интуиция, хуманност.

В сряда Луната остава във Водолей цял ден. Запазват се тенденциите от предходните два дена, като се образуват и нови астрологични фигури, в които взема участие Луната, а именно два бисекстила. В тях са включени планетите Луна-Марс-Уран и Марс-Венера-Луна.

Ако ще се случва нещо по линиите на активността, нестандартността, внезапността, любовта, парите, страстта, изкуството, то сега е моментът. Ще се чувстваме окрилени да бъдем дейни, да действаме смело и с размах, да обичаме пламенно, да творим, да разбираме нещата в дълбочина. Според мен денят е много хармоничен и силен за всички ни.

Четвъртък, 15 септември - честит първи учебен ден на всички ученици, да им върви по вода! А ще им върви по Вода :) защото още в 5.27 ч. сутринта Луната се потапя в подвижните водни Риби. Всички ставаме някак меки, нежни, благи и чувствителни. Разбиращи и съпричастни. Емоционални и състрадателни. Интуитивни и адаптивни. А Марс и Венера са в символична целувка и са добре аспектирани с Уран - любов и страст, гарнирани с щипка неочакваност и нестандартност. Определено днес няма да ни е скучно!

В петък целият ден Луната е в Риби. Прави съвпад с Нептун. Много нежна и фина вибрация! Две женски планети в най-женския знак. Силна интуиция, чувствителност, емоционалност, но и склонност към пристрастявания, към илюзии и изпадане в самозаблуди.

Днес е добре да бъдем по-внимателни, тъй като Луната е в напрегнат аспект с Меркурий, Слънце, Сатурн и Марс, а това може да доведе както до вътрешно неспокойствие, така и до остри междуличностни конфликти.

Все пак днес е Пълнолуние, а точната му фаза е в 22.11 ч. вечерта, по оста Риби-Дева. Ще бъдат активни темите на служенето на други хора, на грижата за здравето и хигиената. По време на пълнолуние е добре да направим хранително разтоварване.

В събота все още сме под влиянието на Пълнолунието от вчера. Въпреки че днес е големият християнски празник Вяра, Надежда, Любов и майка им София, денят е работен. В 7.27 ч. сутринта Луната влиза в кардиналния огнен знак на Овена и цялата атмосфера се променя осезаемо.

Активност, инициативност, смелост, пламенност, оптимизъм, борбеност и ентусиазъм. При такъв мощен енергиен устрем на човек му е трудно да стои мирно и спокойно. Денят е подходящ за спорт, движение, динамика, за храбри действия, за дела.

Единствена спирачка може да се окаже опозицията на Луната с Юпитер във Везни. Възможно е да възникнат съмнения, колебания, изчаквателна позиция. Нормално е, не се притеснявайте, повече шансове ще има по време на утрешния ден.

В неделя Луната целият ден е в Овен. Тенденциите от вчерашния ден се запазват. Днес е точната опозиция Луна-Венера. Ако сте жена и имате да изглаждате някакви недоразумения с майка си или с дъщеря си, не е сега моментът за това, отложете за друг ден. Възможно е също така една част от вас да ви дърпа към едно поведение, а друга част - към друго.

Например майката във вас да ви казва, че ще бъде добре да изведете на разходка детето си, а дамата във вас ви шепти, че един час разкрасителни процедури ще ви се отразят чудесно. Като цяло обаче, въпреки че все още има доста напрегнати планетарни аспекти, вечерта след 21 ч. ще са налице и няколко силни хармонични, като например съвпада на Луната и Уран в Овен, секстила на Марс и Венера, и тригона на Марс с Луната и Уран.

За цялата седмица са характерни следните планетни позиции:

Продължаваща Тау-квадратура в подвижните знаци Дева, Стрелец и Риби, което води до повишено напрежение, засилване на стреса и риск от междуличностни конфликти. Застрашени са предимно представителите на знаците Дева, Стрелец и Риби, както и хората с такива Асценденти или Луна в тези знаци.

Хармоничен аспект между Меркурий и Плутон в земни знаци. Хубаво е да обърнем внимание на финансите и амбициите си, на кариерното развитие и работата си като цяло. Можем да преживеем трансформираща дълбока промяна в сферата на словото, интелекта и общуването.

Марс, Уран и Сатурн в огнени знаци действат добре заедно - мотивацията и оптимизмът са високи, като някои нови инициативи е възможно да се структурират и стабилизират устойчиво. Много от нас е възможно да почувстват известна потиснатост и забавяне, но е налице и златен шанс за бетониране на отдавна започнати проекти и дейности.

Меркурий е в Земната подвижна Дева, там той е в силата си. Умът ни е бистър, паметта - услужлива, речта - уверена, умерена и гладка. Сръчността се засилва, както и всякакви таланти, свързани с реда, практичността, интелекта, любознателността, търговията и склонността към пътувания. Меркурий е в спокойната уравновесена Дева чак до 7 октомври 2016 г., като е в ретроградна фаза до 22 септември.

От миналата седмица Юпитер е във Везни. Там той се чувства по-свободно, отколкото в Дева. Ще транзитира в знака на партньорството, брака и хармонията до 10 октомври 2017 година. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област. Може би доста хора ще си отдъхнат. Тези, които са сами, е възможно да намерят подходящ за тях любим човек. Тези, които имат проблемни връзки, да намерят решение и изход, удовлетворяващ и двете страни.

Представителите на зодия Везни ще почувстват свеж полъх в живота си и личните си изяви, такова приятно раздвижване могат да усетят и хората от другите въздушни знаци (Близнаци и Водолей), както и тези, чиито Асценденти или Луна се намират в тези три знака, приютени под топлата голяма Юпитерова прегръдка. Неслучайно Юпитер е наречен от астролозите Големият Бенефик. Това е планетата, която носи късмет, разширение, експанзия, успех и щастие.

С пожелание за прекрасна нова седмица,

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., desykv@abv.bg, skype - desykv