Астро прогноза за периода 16-22 октомври 2017 г

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 16-22 октомври 2017 г

Астро прогноза за периода 16-22 октомври 2017:

• 16 октомври – oт вчера на обяд Луната транзитира в Земната уравновесена и практична Дева. Грижовни и загрижени за здравето, реда и хигиената сме. Трудим се, работим, като цяло сме на делова вълна. Това е отлична Лунна позиция за старт на новата работна седмица!

• 17 октомври – Луната продължава да намалява и все повече да се доближава до Слънцето. През деня се съхраняват тенденциите от вчера. В 20.37 ч. Луната влиза във въздушните Везни. Двете Светила (Слънцето и Луната) са в хармоничен аспект, защото вече се намират в един и същ зодиакален знак.

Знакът на брака, партньорството, хармонията, справедливостта, красотата и любовта. Луната все още съвпада с Марс и с Венера, с което допълнително благоприятства любовните връзки и смелостта, инициативността, борбеността.

• 18 октомври – Луната е във Везни целият ден. Съхраняват се тенденциите от вчера. Днес е денят преди Новолунието. Добре е да разчистим пространството около и вътре в нас. Да направим място за новите неща, които ще нахлуят в живота ни в предстоящия период.

• 19 октомври – новолуние във Везни. Точно в 22.13 ч. вечерта двете Светила /Слънцето и Луната/ символично се "целуват" и сливат в 26-ия градус на Везни. Водеща е тематиката, свързана с любовта, партньорството, справедливостта, хармонията и красотата.

Съставете списъка си с Новолунни желания тази вечер след 22.13 ч. или през нощта, но не по-късно от 4.41 ч. сутринта, защото тогава Луната преминава в следващия зодиакален знак и вече не носи същата Новолунна вибрация.

• 20 октомври – в 4.42 ч. сутринта Луната влиза във Водния Скорпион. Луната в Скорпион е страстна и в същото време потайна, магнетична и очароваща, ревнива и собственически настроена. На преден план излизат чувствата и емоциите, а също и интересът към окултното, тайното и скритото.

• 21 октомври – Луната е в Скорпион, запазват се конфигурациите от вчера. Луната е в Скорпион през целия ден и е хармонично аспектирана от Нептун в Риби и Плутон в Козирог. Радваме се на отлична интуиция, на интерес към духовното и способност да се изцеряваме и лекуваме.

• 22 октомври – в 14.59 ч. Луната се премества в Стрелец. Луната нараства и вече започва да се вижда на небето. Стремежът да учим нови неща, да пътуваме надалеч, да вървим напред и да се докосваме до непознати досега територии силно се увеличава.

За седмицата са характерни следните планетарни позиции и аспекти:

Слънцето е във Везни. Везни е знакът на брака, справедливостта, хармонията и любовта.

Луната изминава пътя от Дева до Стрелец. Първо се намира в намаляваща фаза, после - в Новолуние и накрая - в нарастваща.

Меркурий излиза от Везни и влиза в Скорпион на 17 октомври в 10.57 ч. Съвпада с Юпитер в Скорпион. Радваме се на късмет и успехи в комуникациите, интелекта и пътуванията.

Марс е в Дева. Той засилва елемента Земя в звездната карта в момента. Чак в края на периода, на 22 октомври в 21.28 ч. вечерта, Марс влиза във Везни, за да прави компания на Слънцето и Венера.

До 7 ноември Венера се намира във Везни и подпомага любовните връзки и брачните отношения като цяло.

Сатурн е в Стрелец, неговото структуриращо и понякога отрицателно влияние се разпростира предимно върху връзките ни с чужбина и чужденците, пътуванията ни зад граница, висшето ни образование и философските ни търсения.

Юпитер е планетата, носеща късмет, експанзия, успех и щастие. От 10 октомври 2017 г. до 8 ноември 2018 г. щастливи шансове търсим и откриваме в сферите под управлението на Скорпион - сексуалността, страстта, окултните и езотеричните науки, боравенето с чужди пари и средства, семейният бюджет и отношенията с банките.

Плутон в Козирог подсказва за изменения по отношение на кариерата или професията.

Ретроградни в момента са само двете бавни колективни планети Уран и Нептун:

Уран събужда в нас потребност да нарушим традициите, да експериментираме, кара ни да се стремим да бъдем единствени и уникални. Уран е необятен източник на нови и нестандартни идеи.

Ние трябва да използваме този период максимално, но и разумно, защото ретроградният Уран (особено в Овен) ни носи изобретателност във всяко едно направление, един невероятен творчески потенциал, но и риск от драстични и нежелани промени.

Уран е планетата на неочакваните и спонтанни действия, на оригиналността, новаторството и ексцентричността. Това е планетата-управител на зодиакалния знак Водолей. Времето на ретроградния Уран (до 2 януари догодина) е много подходящо за разчистване на това, което вече не ни е нужно, за приключване на всичко старо и отживяло.

Планетата, която се свързва със свободата и независимостта, може да създаде сериозна бунтарска нагласа в повечето от нас, да доведе до бурни реакции, а това от своя страна може да стане причина за внезапни и напрегнати ситуации и оттук – да внесе в живота ни непредсказуеми промени и обрати.

Нептун е в своите владения в Риби. Неговата ретроградност обаче може да засили риска от изпадане в заблуди и самозаблуди. Добре е да се пазим и от пристрастявания и зависимости от всякакъв вид.

Желая на всички усмихната седмица!

Десислава Враджалиева - астрологически консултации,
моб. тел.: 0887 76 50 59, до 19 ч., скайп: desykv,
личен сайт: astrosviat.com
ел. поща: vihrogonche@abv.bg