Астро прогноза за периода 17 - 23 октомври 2016 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 17 - 23 октомври 2016 г.

Започваме седмицата с Луна в земния устойчив Телец и общата енергетика се променя към повече спокойствие, грижовност и стабилност. Освен това тя е прекрасно аспектирана от Марс и Плутон в Козирог, също земен зодиакален знак. Заземеност, практичност, успехи в материалната сфера.

Интуицията ни работи отлично заради хармоничния аспект Луна - Нептун. На фона на такава деловитост и концентрация върху работата с лекота стартираме делничната си програма. Луната вече намалява след вчерашното Пълнолуние, но е възможно някои хора все още да усещат вътрешен дискомфорт и емоционално напрежение.

Във вторник в 17.37 ч. Луната се придвижва в подвижните въздушни Близнаци. Ставаме любопитни и любознателни, мечтаем за пътувания и пътешествия, движим се и не спираме на едно място. За днес е характерен хармоничният аспект между двете Светила /Слънцето и Луната/. Слънцето е във Везни, а Луната - в Близнаци, два въздушни знака, които активират интелекта, паметта и ума.

Луната е чудесно аспектирана и от големия благодетел Юпитер, но воюва с другата женска планета - Венера. Колкото до Венера, тя още в 10 ч. днес сутринта излезе от Скорпион и влезе в Стрелец. Любовта става огнена и динамична, свободна и свободолюбива. Венера ще остане в Стрелец до 11 ноември 2016 г. включително.

В сряда Луната цял ден е в Близнаци, запазват се тенденциите от вчера. В 12 ч. на обяд е точният съвпад на Марс и Плутон в Козирог. Внимание! Този аспект Марс-Плутон е много динамичен, рискован и като цяло носи зародиш на опасност. Той тласка към употреба на сила, способства проявата на насилие, води до кризи, опасни произшествия, престъпления, катастрофи, гневливост и избухливост.

В периода на действието му човек е добре да бъде максимално внимателен и активно да формира в себе си благожелателно отношение към околните. Налице е необичайно високо емоционално ниво, което постоянно се нуждае от позитивно разтоварване, в противен случай емоциите може да се проявят в негативна, груба форма.

В четвъртък Луната още е в Близнаци и е положително аспектирана от Слънцето и Меркурий във Везни. Изразяваме добре вътрешния си свят пред другите. Интелектът ни е във възход, концентрацията ни - висока, паметта ни - услужлива. В 18.32 ч. Луната транзитира в кардиналния воден Рак, тоест сяда на своя трон, където й е най-комфортно и е в пълната си сила.

Луната в Рак - това е всичко нежно, майчинско, грижовно. Тук са емоциите, чувствата, инстинктите, преживяванията, интуицията, усещанията, сънищата, подсъзнателното. Когато Луната е в Рак, е добре да се посветим на дома, семейството и близките си, да сготвим нещо вкусно и питателно, да се погрижим за уюта, стабилността и спокойствието вкъщи.

В петък Луната остава в Рак целият ден, като се съхраняват тенденциите от вчерашния ден. Кардиналният Кръст, който се образува, ни прави много напрегнати и емоционално неустойчиви. Луната е в Рак /влече ни към дома и семейството/, Уран е в Овен /подтиква ни към личностни изяви и борбеност/, Марс и Плутон са в Козирог /карат ни да растем служебно/, а Юпитер е във Везни /тласка ни да обърнем внимание на интимния ни партньор/.

Като разпънати на четири страни сме. Тази конфигурация се отразява най-зле на представителите на Овен, Рак, Везни и Козирог, и на хората с Луна и/или Асцендент в тези знаци.

В събота все още усещаме вътрешно напрежение и емоционален дискомфорт. Определено ни е тежко и трудно да устояваме. Сякаш ни стрелят от различни посоки, а ние се стремим да оцелеем. В тази битка добре биха ни се отразили разходките на открито, движението и спортуването, така че е добре да се възползваме от почивния ден, за да бъдем физически активни и по този начин да разсеем напрежението.

Тази вечер и през идващите няколко часа се случват две важни преминавания в следващ зодиакален знак: в 22.31 ч. Луната влиза в Лъв, а в 2.37 ч. след полунощ Слънцето се премества от Везни в Скорпион.

Неделя започва с пристигането на Слънцето в Скорпион, малко след като Луната влезе в Лъв. Бисекстилът Луна-Юпитер-Венера днес облагодетелства всички жени, те се чувстват добре, успешни и усмихнати. Луната в Лъв обича светските изяви, блясъка и лукса.

Добра идея е да отидете на парти. А Слънцето в Скорпион нажежава страстите, и това ще продължи цял месец. Дълбоки преживявания, личностна трансформация, разрушаване на стари модели и схеми. Всичко това е характерно за този период.

За цялата седмица са характерни следните планетни позиции:

Продължаваща кардинална Тау-квадратура, включваща Плутон и Марс в Козирог, които ни насочват към трудови постижения и кариерен растеж, Слънце, Юпитер и Меркурий във Везни, които ни тласкат в посока стремеж към хармонични лични отношения, а Уран в Овен ни карат да обърнем внимание на самите себе си и да действаме активно, преследвайки личните си желания.

Тази Тау-квадратура нагнетява напрежението и през тази седмица. Различни части от нас ни движат към различни дейности и това ни обърква, уморява и изтощава. Най-силно това ще се отрази на представителите на кардиналните знаци /Овен, Рак, Везни и Козирог/, както и на всички хора, които в рождените си карти имат Луна и/или Асцендент в тези знаци.

Юпитер е във Везни. Това е планетата, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Във Везни Юпитер се чувства по-свободно, отколкото когато беше в Дева. Той ще транзитира в знака на партньорството и брака до 10 октомври 2017 година. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област.

Слънцето и Юпитер са заедно във Везни до събота включително. Тъй като и двете планети са гиганти, тяхното съвместно действие се усеща силно. Възможно е да получим подкрепа от значима за нас фигура и това да издигне социалния ни статус. Имаме шансовете да израснем личностно и това да си проличи във външния свят. На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония.

Меркурий е във въздушните Везни, в съвпад със Слънцето. Планетата на ума и общуването е в знака на хармонията, справедливостта и търсенето на баланс. В този период сме по-способни да виждаме истината от различни гледни точки, също така по-тактични, дипломатични, миролюбиви и склонни към компромиси.

Поради тази причина обаче може да станем и по-нерешителни и колебливи. Меркурий ще остане във Везни до 24 октомври 2016 г. Периодът е подходящ за изглаждане на недоразумения, приближаване на крайни позиции и цялостно омиротворяване.

Венера е в Скорпион до 17 октомври 2016 г. Венера в този знак слага отпечатък върху любовните отношения по посока на по-голяма обсебеност от партньора, ревност и страст. На 18 октомври още в 10 ч. сутринта Венера излиза от Скорпион и влиза в Стрелец. Любовта става огнена, динамична и свободолюбива. Тя ще остане в Стрелец до 11 ноември 2016 г. включително.

Марс е в земния кардинален Козирог до 8 ноември 2016 г. Той ни помага в работата, професията и кариерното развитие, насочвайки енергията и действеността ни по посока на материални постижения, професионални успехи, амбициозност. Тъй като Марс екзалтира в Козирог, той там е в силата си. Периодът е подходящ за действие по важни делови проекти.

Тази седмица Марс и Плутон се обединяват в Козирог. Взривоопасен съвпад! Бъдете нащрек и се пазете от нервни избухвания и агресивни изблици. Няма да са полезни за никого. Възможна е голяма трансформация в професионалната сфера, като се унищожават стари неща, за да се прокара път за новите.

В периода са ретроградни само планетите Нептун и Уран, всички останали планети се движат директно.

Пожелавам ви успешна седмица! И помнете: правете необходимото, подгответе се за най-лошото и се надявайте на най-доброто :)

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., desykv@abv.bg, skype - desykv